Kaveritoiminta

Aikuinen kaveri yksinäisiin hetkiin

Kaveriparitoiminta tuo 4–17 -vuotiaan lapsen ja nuoren elämään aikuisen kaverin, jonka kanssa viettää mukavia yhteisiä hetkiä. Toiminnan tarkoituksena on tuoda lapsen ja nuoren yksinäisiin hetkiin mielekästä tekemistä luotettavan aikuisen kanssa. Toiminta on kaikille perheille maksutonta. Lapsen oma osallistumishalu ja vanhemman lupa toimintaan riittävät. Kaveriparitoiminnassa lastensuojeluasiakkuutta ei ole.

Vapaaehtoinen, perhe, lapsi tai nuori sopivat yhdessä miten usein tapaavat ja mitä tekevät. Pääsääntöisesti vapaaehtoiset  tapaavat lasta tai nuorta 1–4 kertaa kuukaudessa noin pari tuntia kerrallaan.

Käynnistetäänkö yhdessä Kaverikerho?

Kaveritoiminta järjestää maksuttomia kerhoja, joiden tavoitteena on mielekkään tekemisen myötä löytää uusia ystäviä. Kerhot ovat ensisijaisesti tarkoitettu niille lapsille ja nuorille, jotka eivät ole vielä löytäneet omaa harrastustaan tai jotka esimerkiksi uudelle paikkakunnalle muuton vuoksi ovat vielä kaveria vailla. Kerhoryhmiä kootaan esimerkiksi koulujen yhteyteen yhdessä opetushenkilökunnan tai kuraattorin kanssa.

Kerhoissa 4–8 lasta tai nuorta muodostavat vapaaehtoisten ohjaajien tuella ja kannustuksella kerhoryhmän. Pienet ryhmäkoot mahdollistavat paremmin kaverisuhteiden syntymisen. Ryhmät kokoontuvat säännöllisesti noin kaksi tuntia kerrallaan joko heti koulupäivän päätyttyä tai ilta-aikaan. Lapset ja nuoret pääsevät itse vaikuttamaan toiminnan sisältöön yhdessä kerho-ohjaajien kanssa.

Kerhojen ohella toteutetaan myös leiritoimintaa. Leirit ovat päiväleirejä ja niiden tarkoituksena on ylläpitää kerhoissa muodostuneita kaverisuhteita ja tutustua uusiin lapsiin tai nuoriin. Leirille voi osallistua kerho- ja kaveriparitoiminnassa jo mukanaolevat sekä uudet toiminnasta kiinnostuneet lapset ja nuoret.

Jos kiinnostuit Kaveritoiminnasta, ota yhteys alueesi koordinaattoriin, niin tulemme paikan päälle kertomaan toiminnasta enemmän! Koordinaattoreita voi pyytää esimerkiksi oppilashuoltoryhmän, varhaiskasvatuksen tai neuvolatyöntekijöiden palavereihin sekä vanhempainiltoihin.

Kysy lisää

Jukka Saikkonen (Etelä-Savo)