Lukumummit ja –vaarit

Lukumummit ja –vaarit lukevat kouluilla yhdessä niiden 2–6. luokkalaisten lasten kanssa, jotka tarvitsevat lisätukea lukemiseen. Vapaaehtoiset mummit ja vaarit tapaavat lapsia koulupäivän aikana kahden kesken tai pienissä ryhmissä. Lukumummi ja -vaari –toiminnan tarkoituksena on tarjota lapsille lisää lukukokemuksia sekä innostaa heitä lukemisen pariin yhteisten lukutuokioiden avulla.

Lukumummi- ja vaaritoimintaa on kehitetty MLL:n Järvi-Suomen piirissä vuosina 2012 - 2014 yhdessä Niilo Mäki instituutin kanssa. Nykyään toiminta on osa MLL:n kylämummi- ja vaaritoimintaa, ja sitä toteuttavat paikallisyhdistykset yhdessä koulun kanssa, piirin tuella.

Haluaisitteko omalle koulullenne lukumummin tai -vaarin? Ota yhteyttä alueesi perhekeskustoiminnan koordinaattoriin:

• Etelä-Savon alue: Katri Manninen, katri.manninen(a)mll.fi
  • Keski-Suomen alue: Tuula Pitkänen, tuula.pitkanen(a)mll.fi, p. 050 414 5940
  • Pohjois-Karjalan alue: Merja Korpi, merja.korpi(a)mll.fi, p. 0400 190 458
  • Pohjois-Savon alue: Eila-Mari Väätäinen, eila-mari.vaatainen(a)mll.fi, p. 050 313 2915