Selviydytään kiusaamisesta -projekti

Selviydytään kiusaamisesta- hanke on Mannerheimin Lastensuojelun Järvi- Suomen piirin projekti, jota Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) rahoittaa. Tiedetään, että kiusaamisen ennaltaehkäisyyn on jo paljon toimia ja työkaluja käytettävissä, mutta kiusaamisen jälkihoitoon erittäin vähän. Projektissa kehitetään ja toteutetaan kiusaamista kokeneille lapsille ja nuorille jälkihoidollisia vertaisryhmiä ja niiden toteuttamiseen rakennetaan vapaaehtoisten ryhmänohjaajien koulutus- ja ohjausmalli. Lisäksi kehitetään ja toteutetaan vertaisryhmätoimintaa vanhemmille, joiden lapset ja nuoret ovat kokeneet kiusaamista. Ensimmäinen pilotti-ryhmä käynnistyi Jyväskylässä lokakuussa 2017.

Projektissa hyödynnetään kasvatustieteen tohtori Päivi Hamaruksen sekä Lahden Valopilkku-projektin työntekijöiden Saija Salmen sekä Tina Holmberg-Kaleniuksen laatimaa Kiusaamisen jälkihoidon- opasta (2015). Selviydytään kiusaamisesta- projektissa sovelletaan Valopilkun Vahvuudet esiin! - kiusaamisen jälkihoidonmallia® ja tavoitteena on saada toiminta vakiintumaan osaksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piirin vapaaehtoistoimintaa.

Seuraavat ryhmät käynnistyvät sekä Jyväskylässä, että Kuopiossa syksyllä 2018.

Lisätietoja:

Mari Tuppurainen