Kuntakumppanit 2020

MLL:n Järvi-Suomen piiri tekee yhteistyötä peräti 41 kunnan kanssa.

Kuntakumppanit vuonna 2020:

  • Iisalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kiuruvesi, Kuopio, Laukaa, Muurame, Pieksämäki, Petäjävesi, Savonlinna, Siilinjärvi, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski
  • Saarikka: Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
  • Siun sote: Heinävesi,  Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Polvijärvi, Outokumpu, Rääkkylä, Tohmajärvi, Valtimo
  • Essote: Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala

MLL monipuolistaa palvelutarjontaa

MLL:n tekemien kuntakyselyiden (2013 ja 2015) perusteella yhteistyö on suunnitelmallista ja sen ansiosta perheiden osallistumismahdollisuudet, vertaistuki ja kynnyksettömät kohtaamispaikat ovat lisääntyneet yhteistyökunnissa. Kuntakumppanit kokevat, että MLL:n toiminta on monipuolistanut kunnan varhaisen tuen palveluita.

Kyselystä käy myös ilmi, että kunnat ovat yhteistyöhön tyytyväisiä. 95 % vastaajista kertoo, että yhteistyötä jatkettaisiin erittäin tai melko todennäköisesti, mikäli jatko riippuisi heistä.

”Toimimme väistämättä samojen perheiden kanssa – MLL kolmannen sektorin näkökulmasta, kaupungin työntekijät ammatillisen auttamisen näkökulmasta, ja näin on hyvä. Molemmat toimijat tekevät parhaansa, eikä rajapinnoista ole tarvinnut neuvotella. Ne toimivat.” (Työntekijä, perhetyö)