Kuntakumppanit 2021

MLL:n Järvi-Suomen piiri tekee yhteistyötä peräti 40 kunnan kanssa.

Kuntakumppanit vuonna 2021:

  • Keski-Suomi: Jyväskylä, Jämsä, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski, Saarikka (Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi ja Saarijärvi)
  • Pohjois-Savo: Kuopio, Varkaus, Siilinjärvi
  • Etelä-Savo: Essote (Mikkeli, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala), Pieksämäki, Savonlinna
  • Pohjois-Karjala: Siun sote (Joensuu, Heinävesi, Ilomantsi, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Polvijärvi, Outokumpu, Rääkkylä, Tohmajärvi, Valtimo)

MLL monipuolistaa palvelutarjontaa

MLL:n tekemien kuntakyselyiden perusteella yhteistyö on suunnitelmallista ja sen ansiosta perheiden osallistumismahdollisuudet, vertaistuki ja kynnyksettömät kohtaamispaikat ovat lisääntyneet yhteistyökunnissa. Kuntakumppanit kokevat, että MLL:n toiminta on monipuolistanut kunnan varhaisen tuen palveluita.

Kyselystä käy myös ilmi, että kunnat ovat yhteistyöhön tyytyväisiä. 95 % vastaajista kertoo, että yhteistyötä jatkettaisiin erittäin tai melko todennäköisesti, mikäli jatko riippuisi heistä.

”Toimimme väistämättä samojen perheiden kanssa – MLL kolmannen sektorin näkökulmasta, kaupungin työntekijät ammatillisen auttamisen näkökulmasta, ja näin on hyvä. Molemmat toimijat tekevät parhaansa, eikä rajapinnoista ole tarvinnut neuvotella. Ne toimivat.” (Työntekijä, perhetyö)