Kaveritoiminta

Turvallinen aikuinen kaveri

Kaveriparitoiminta tuo 4–17 -vuotiaan lapsen ja nuoren elämään aikuisen Kaverin, jonka kanssa viettää mukavia yhteisiä hetkiä. Toiminnan tarkoituksena on tuoda lapsen ja nuoren yksinäisiin hetkiin mielekästä tekemistä luotettavan aikuisen kanssa. Toiminta on kaikille perheille maksutonta. Lapsen oma osallistumishalu ja vanhemman lupa toimintaan riittävät. Kaveriparitoiminnassa lastensuojeluasiakkuutta ei ole. Osallistumista toivotaan mielellään vuodeksi.

Vapaaehtoinen, perhe, lapsi tai nuori sopivat yhdessä miten usein tapaavat ja mitä tekevät. Pääsääntöisesti vapaaehtoiset tapaavat lasta tai nuorta 1–4 kertaa kuukaudessa noin pari tuntia kerrallaan.

Toiminnan vapaaehtoiset ovat 18 vuotta täyttäneitä hyväsydämisiä aikuisia, jotka haluavat jakaa hetken vapaa-ajastaan lapsen tai nuoren kanssa. Työntekijät valitsevat, haastattelevat ja kouluttavat nämä vapaaehtoiset Kaverit ja tarjoavat heille täydennyskoulutusta, ohjausta ja virkistystä toiminnan aikana. Työntekijä kuuntelee perheen, lapsen ja nuoren toiveita etsiessään vapaaehtoisten joukosta juuri sitä oikeaa aikuista Kaveria.

Uusia kavereita kerhosta tai leiriltä

"Tällainen kerho on hieno mahdollisuus lapsille tutustua uusiin kavereihin ja myös eri-ikäisiin."

Kaveritoiminta järjestää lapsille ja nuorille monitoimikerhoja. Kerhojen tavoitteena on mielekkään tekemisen myötä löytää uusia ystäviä. Kerhot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

"On mahtavaa, että tällaisia kerhoja järjestetään."

Kerhoissa 4–8 lasta tai nuorta muodostavat vapaaehtoisten ohjaajien tuella ja kannustuksella kerhoryhmän. Pienet ryhmäkoot mahdollistavat paremmin kaverisuhteiden syntymisen. Ryhmät kokoontuvat säännöllisesti noin kaksi tuntia kerrallaan. Lapset ja nuoret pääsevät itse vaikuttamaan toiminnan sisältöön yhdessä kerho-ohjaajien kanssa.

"Kerhotoiminta ollut loistavaa. Lapsi nauttinut.”

"On tärkeää, että adhd-lapsi saa osallistua kerrankin kerhoon. Lapsi on selvästi saanut itsevarmuutta."

"Kiitos paljon vetäjille! On tuntunut että kerho on ollut tosi mukava!"

"Oli innoissaan saadessaan jotain "harrastuksen" tapaista elämäänsä."

Kerhojen ohella toteutetaan myös leiritoimintaa. Leirit ovat pääosin päiväleirejä ja niiden tarkoituksena on ylläpitää kerhoissa muodostuneita kaverisuhteita ja tutustua uusiin lapsiin tai nuoriin. Leirille voi osallistua kerho- ja kaveriparitoiminnassa jo mukanaolevat sekä uudet toiminnasta kiinnostuneet lapset ja nuoret.

Kysy lisää

Jukka Saikkonen (Etelä-Savo)

jukka.saikkonen(a)mll.fi

p. 050 405 8620

 

Marjo Haikara (Keski-Suomi)

marjo.haikara(a)mll.fi

p. 050 381 4645

 

Suvi Kovalainen (Pohjois-Savo)

suvi.kovalainen(a)mll.fi

p: 050 327 1004

 

Veera Kiiski (Pohjois-Karjala)

veera.kiiski(a)mll.fi

p. 050 346 7810

 

Kuva: Linda Nurminen