Lastenhoitokurssit

Lastenhoitokurssi

MLL:n lastenhoitotoiminnan lastenhoitokurssi yli 16-vuotiaille. Kurssin osallistujat saavat valmiuksia lastenhoitotehtäviin. Kurssilla perehdytään lapsen perushoitoon ja käydään läpi lapsen kehitysvaiheet sekä lapsen kuulemiseen liittyviä kysymyksiä. Kurssilla opitaan tunnistamaan yleisimpiä lasten sairakusia, tutustutaan lasten erityisen tuen tarpeisiin sekä perehdytään tapaturmien ennaltaehkäisyyn sekä hoitajana toimimiseen lyhyissä lastenhoitotehtävissä lapsiperheiden kotona. Hyväksytysti suoritettu kurssi antaa mahdollisuuden pyrkiä mukaan MLL:n hoitajatoimintaan hoitajaksi.

Kurssi sisältää lähiopetusta 36 h, oppimispäiväkirjan 18 h ja harjoittelu 6 h. Kurssin hinta on 60 euroa.

Rikostaustan selvittäminen

1.5.2014 on tullut voimaan laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä. Pyydämme kaikilta MLL:n hoitajilta ennen hoitajaksi ryhtymistä suostumuksen rikostaustan selvittämiseen.

Vastuuvakuutus

MLL:n lastenhoitotoiminnan hoitajat ottavat itse vastuuvakuutuksen valitsemastaan vakuutusyhtiöstä. Mikäli olet Superin, Tehyn tai Talentian jäsen ko. vakuutus on sinulla jo olemassa.

UUSIEN HOITAJIEN PEREHDYTYS

Mikäli olet hoito-, kasvatus- tai sosiaalialan ammattilainen tai pian alalle valmistuva ja omaat lastenhoitokokemusta pääset toimintaan mukaan haastattelun ja perehdytyksen kautta. Perehdytykseen tullessasi, sinulla on hyvä olla voimassa oleva vastuuvakuutus ja enintään puoli vuotta vanha rikosrekisteri ote. Tiedustelut Lastenhoitotoiminnan koordinaattori Merja Pitkänen e-mail: merja.pitkanen@mll.fi

Keski-Suomen alueelle (Hankasalmi, Konnevesi, Laukaa, Muurame, Petäjävesi) tarvitaan lisää hoitajia toimintaan.

Mikäli olet sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattilainen tai pian alalle valmistuva opiskelija ota yhteyttä merja.pitkanen@mll.fi tai 050 - 541 3971, niin sovitaan erillinen haastattelu/perehdytys ajankohta.

Etelä-Savon (Mikkeli, Savonlinna) alueelle tarvitaan hoitajia.

Etsimme lastenhoitotoimintaan Hoito-, kasvatus- tai sosiaalialan ammattilaisia tai pian alalle valmistuvia opiskelijoita, joilla lastenhoitokemusta. Ota yhteyttä os. merja.pitkanen@mll.fi  Sovitaan erillinen haastettelu/perehdytys ajankohta.

Pohjois-Karjalaan JOENSUUHUN, KONTIOLAHTEEN JA LIPERIIN TARVITAAN HOITAJIA

Etsimme lastenhoitotoimintaan arkisin (ma-pe) päiväaikaan toimivia hoitajia Joensuun, Kontiolahden ja Liperin alueelle! Hoito-, kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaisille tai alalle pian valmistuville opiskelijoille, joilla lastenhoitokokemusta järjestämme haastattelun ja erillisen perehdyttämisen.

Ota yhteyttä Merja Pitkänen Koordinaattori/Lastenhoitotoiminta os. merja.pitkanen@mll.fi p: 050 - 541 3971.

Hoitajatapaamiset

MLL:n lasten hoitaja toiminnassa järjestetään koulutetuille ja toiminnassa mukana oleville hoitajille tapaamisiltoja, joissa jaetaan kokemuksia, tiedotaan ajankohtaisista asioista ja samalla jatkokoulutetaan.

Pienryhmät kokoontuvat hoitajille erikseen ilmoitettuna ajankohtina niissä kunnissa, joissa toimii MLL:n Lastenhoitotoiminta. Jos et ole saanut viestiä pienryhmistä, ota yhteyttä Merja Pitkäseen merja.pitkanen(a)mll.fi