Perhekahvilat

MLL:n Juuan yhdistyksen Perhekahvila marraskuu 2016

Tule tutustumaan muihin lapsiperheisiin, jakamaan kokemuksia ja toimimaan yhdessä!

MLL:n Järvi-Suomen piirin alueella toimii yli sata paikallisyhdistysten vapaaehtoisvoimin ylläpitämää Perhekahvilaa. Perhekahvilassa vanhemmat tapaavat toisiaan ja jakavat kokemuksiaan ja kuulumisia toisten samanlaisessa elämäntilanteessa elävien vanhempien kanssa. Samalla lapsille löytyy mukavaa tekemistä ja kavereita. Perhekahvilassa solmitaan joskus läpi elämän kestäviä ystävyyssuhteita, joilla on iso merkitys perheen, niin lapsien kuin aikuistenkin, hyvinvoinnin kannalta. Perhekahvila edistää yhteisöllisyyttä ja osallisuutta sekä on perheiden yhteisen toiminnan ja vertaistuen paikka. Se tuo inspiraatiota arkeen ja vahvuutta vanhemmuuteen!

Mikä perhekahvila?

MLL:n Perhekahvilat ovat kaikille avoimia kohtaamispaikkoja, joissa sekä lapset että aikuiset tapaavat toisiaan ja toimivat yhdessä. Siellä kohtaavat myös eri sukupolvet ja kulttuurit.

MLL:n Perhekahvilassa

• arvostetaan yhdessä tekemistä, suvaitsevaisuutta ja iloa
  • toimintaa ja tapahtumia suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä
  • yhteisvastuu ja yhteisöllisyys vahvistuvat

Miksi mukaan perhekahvilaan?

Kokemusten jakaminen muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa virkistää ja auttaa jaksamaan. Ajoittain mukana saattaa olla paikalle kutsuttuja alustajia tai vierailijoita yhdessä sovitusta aiheesta, jotka voivat liittyä lapsen kehitykseen tai terveyteen tai vaikka jokapäiväisen arjen helppotamiseksi. Perhekahviloissa voi olla myös leikki-, satu- ja muskarituokioita tai voidaan harjoitella kädentaitoja ja juhlistaa yhdessä kalenterivuoden tapahtumia. Jokainen perhekahvila muotoutuu kävijöidensä toiveiden mukaiseksi.

Vapaaehtoistoimijoita kaivataan aina!

Perhekahvilat toimivat useimmiten vapaaehtoisvoimin yhteistyössä eri tahojen kanssa. Jos olet kiinnostunut olemaan aktiivisena mukana perhekahvilatoiminnassa, ota yhteyttä oman alueesi MLL:n yhdistykseen, perhekahvilan yhteyshenkilöihin. Jos asuinalueellasi ei ole vielä perhekahvilaa, mutta vapaaehtoisia toimijoita löytyy, perhekahvilan perustamistakin voidaan yhdessä miettiä.

Järvi-Suomen piiri järjestää perhekahvilan ohjaajille ja -vastaaville koulutuksia ja vertaistapaamisia ympäri maakuntaa. Jos olet kiinnostunut perhekahvilakoulutuksista, ota yhteyttä oman alueesi perhekeskustoiminnan koordinaattoriin, koulutuksiin voi tulla mukaan kaikki kiinnostuneet, vaikkeivat heti toimisikaan perhekahvilan vetäjänä.