Rikosuhripäivystys

MLL:n Järvi-Suomen piiri hallinnoi Rikosuhripäivystyksen toimintaa Itä-Suomen alueella. Keski-Suomessa toimintaa hallinnoi Suomen Mielenterveysseura.

RIKOSUHRIPÄIVYSTYS

Oletko Sinä tai onko läheisesi joutunut rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi tai oletko joutunut rikoksen todistajaksi? Rikosuhripäivystyksen perustehtävä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa. Lue lisää www.riku.fi

Tukihenkilötoiminta

Tukihenkilö auttaa ja tukee oikeusprosessiin liittyvissä käytännön asioissa. Tukihenkilö voi olla mukana:

• rikosilmoituksen tekemisessä
• kuulustelutilanteessa
• korvaushakemusten laatimisessa
• oikeusapu- ja asianajotoimistoissa
• oikeudenkäynnissä
• muissa rikosasiaan liittyvissä tilanteissa

Tukihenkilön kanssa voi myös keskustella kokemastaan ja saada tarvittaessa ohjausta lisäavun piiriin. Tukihenkilöitä voi tiedustella Rikosuhripäivystyksen Itä-Suomen aluetoimistosta puh. 013-221990 tai ita-suomi(at)riku.fi

Auttava puhelin 116 006

Valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin päivystää ma-ti klo 13-21 ja ke-pe klo 17-21. Auttava puhelin tarjoaa rikoksen uhrille mahdollisuuden keskustella sellaisen henkilön kanssa, joka ymmärtää mitä rikoksen kohteeksi joutuminen voi merkitä. Päivystäjät kuuntelevat, keskustelevat ja ohjaavat tarvittaessa edelleen.

Juristin puhelinneuvonta 0800 161 177

Juristin maksuttomassa puhelinneuvonnassa päivystetään ma-to klo 17-19. Tähän puhelimeen soittamalla rikoksen uhri saa mahdollisuuden tarkistaa juridisia oikeuksiaan ja saada näihin asioihin liittyvää ohjausta.

www.rikunet.fi

Rikunet on Internetissä toimiva palvelu rikoksen uhreille, heidän läheisilleen ja rikosasiassa todistaville. Saat esittämääsi kysymykseen vastauksen sekä tukea ja neuvoja tehtävään koulutetulta henkilöltä. Palvelu on luottamuksellinen ja tietoturvallinen ja voit esittää kysymyksesi myös nimettömänä.

Tutustu myös Rikosuhripäivystyksen blogiin