Ystäväksi maahanmuuttajaäidille-toiminta

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan tarkoituksena on tukea maahan muuttaneiden naisten kotoutumista ja kielen oppimista sekä tutustuttaa heidät suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

 

”Joskus hän sanoo minä uusi sana, joka kerta minä opin. Olin pitkän aikaa kotona, ei kouluu, ei töissä, sitten puhuu kotona äidinkieltä niin unohtaa suomi." (maahanmuuttajaäiti)

   

”Maria ilahtuu tosi paljon kun mä meen sinne. Sit me halataan. Mulla on vahva tunne, että olen oikeasti odotettu.” (vapaaehtoinen)

 

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille-toiminta tarjoaa mahdollisuuden tutustua suomea puhuviin naisiin ja saada ystäviä. Toimintaan ovat tervetulleita naiset kaikista eri kansalaisuuksista ja kulttuureista.

Toiminta tarjoaa mahdollisuuden kielen ja kulttuurin oppimiseen, uuteen ihmiseen ja hänen perheeseensä tutustumiseen ja arkisiin kohtaamisiin. Uuden Ystävän kanssa voi tutustua uuteen kotikaupunkiin ja saada rohkeutta tutustua muihin suomalaisiin.

 

Vapaaehtoinen ystävä

Vapaaehtoiset Ystävät ovat tavallisia, luotettavia naisia, jotka haluavat tukea omalta osaltaan maahan muuttaneita naisia. He käyvät perehdytyskoulutuksen ja voivat osallistua erilaisiin teemailtoihin ja virkistymistapaamisiin yhdessä muiden toiminnassa mukana olevien naisten kanssa. Vapaaehtoinen saa myös jatkuvaa tukea ja ohjausta toiminnassa.

 

Lapset mukaan

Tähän vapaaehtoistoimintaan voi halutessaan ottaa omat lapset mukaan, sillä tarkoituksena on viettää yhteistä aikaa arkisissa ympyröissä omalla asuinalueellaan. Naiset voivat tavata toisiaan esimerkiksi leikkipuistossa, kävelyllä, retkellä, kaupassa asioilla tai vaikka jommankumman kotona.

 

Toiminnassa mukana olleet maahanmuuttajanaiset ovat voimaantuneet siitä, että ovat saaneet Ystävän ja sitä kautta tukea arkeensa uudessa kotimaassa.

 

Tule mukaan ja tutustu uuteen ihmiseen!

 

Lisätietoja toiminnasta:

Etelä-Savo: Jukka Saikkonen, p. 050-405 8620 tai jukka.saikkonen(at)mll.fi

Keski-Suomi: Kaarina Lehto, p. 040-8337641 tai kaarina.lehto(at)mll.fi

Pohjois-Karjala: Veera Kiiski, p. 050- 346 7810 tai veera.kiiski(at)mll.fi

Pohjois-Savo:Suvi Kovalainen, p. 050 - 327 1004 tai suvi.kovalainen(at).fi