Ystäväperhetoiminta

Haluatteko suomalaisen ystäväperheen? Oletteko vasta muuttaneet Suomeen?

 

”Söimme hyvää ruokaa ja kahvia ja leivonnaisia, joita minä en ennen ollut maistanutkaan. Hyviä olivat. Äiti käytti Googlen kääntäjää kertoen että meillä on aito ilmapiiri keskenämme ja kyllä se minustakin siltä vaikutti. Ei yhtään kankea eikä pitkästyttävä. Jo ensimmäisellä kerralla meiltä löytyi yhteys, vaikka meillä ei ollut yhteistä kieltä. Lapset olivat iloisia ja leikimme yhdessä.”

                                                                                                                                        ystäväperheen äiti

 

Ystäväperhetoiminta on toimintaa, jonka pyrkimyksenä on tukea maahanmuuttajaperheen hyvinvointia, vanhemmuutta ja lapsiperheen arkea. Toimintamuoto tarjoaa maahanmuuttajaperheelle mahdollisuuden tutustua suomalaisen perheen arkeen ja suomenkielen käyttämiseen päivittäisessä elämässään toimien näin ollen hyvänä apuna kotoutumisessa.

Ystäväperhetoiminnan sisältönä toimii aivan arkinen yhdessäolo, keskustelu, kuuntelu ja yhdessä toimiminen.

 

Haluatko tutustua suomalaiseen perheeseen, tutustua suomalaiseen perhe-elämään ja oppia suomea?

 

Ystäväperhetoiminta tarjoaa mahdollisuuksia vuorovaikutukseen eri kulttuurien välillä ja ennakkoluulojen vähentämiseen ymmärryksen lisääntymisen myötä. Se on vapaaehtoistoimintaa, joka tuottaa iloa ja hyvinvointia sekä maahanmuuttajaperheelle että suomalaiselle perheelle tarjoten perheille väylän tutustua toisiinsa ja saada uusia ystäviä.

Tällä hetkellä tarjoamme ystäväperhetoimintaa Rautalammin kunnan alueella. Toimintamuoto on yhdistänyt syyrialaisia ja suomalaisia perheitä.

 

Mitä ystäväperheen kanssa voi tehdä?

 

Ystäväperhetoiminta on koko perheen toimintaa, jossa tavoitteena on viettää yhteistä aikaa perheiden välillä, aivan arkisten touhujen parissa. Perheet voivat harrastaa yhdessä, kokoontua leikkipuistoon, tutustua lähiympäristöön ja sen palveluihin ja käydä vaikka sienestämässä yhdessä. Ystäväperhetoiminta on suunnattu Suomeen muuttaneille perheille, jotka kaipaavat lisätukea suomen opiskeluun ja suomalaisuuteen tutustumiseen. Myös perheen hyvinvoinnin tukeminen on tärkeä tavoite Ystäväperhetoiminnassa.

 

Lisätietoja toiminnasta:

Pohjois-Savo: ota yhteys kehittämispäällikkö Annemari Sinikorpeen, p. 050 436 3224 tai annemari.sinikorpi@mll.fi