Hyvä Joulumieli -keräys

Suomen Punaisen Ristin, Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Ylen yhteinen Hyvä Joulumieli -keräys on järjestetty jo 25 kertaa.

Keräyksen tuotto käytetään ruokalahjakortteihin, joilla kotimaan vähävaraiset lapsiperheet voivat ostaa ruokaa joulupöytään. Monessa perheessä joulun ylimääräinen kulutuspiikki lahjoineen ja ruokineen aiheuttaa huolta vanhemmille, jotka haluavat järjestää lapsilleen joulun rahan puutteesta huolimatta.

Päätöksen lahjakortin saavista perheistä tekee kullakin paikkakunnalla kunnan sosiaalitoimi, lastenneuvola, koulun terveydenhuolto, seurakunnan diakoniatoimi tai SPR:n paikallisosasto tai MLL:n yhdistys.

Keräyksen tavoitteena on kerätä 2,5 miljoonaa euroa, jolla voidaan lahjoittaa 36 000 kappaletta 70 euron arvoisia ruokalahjakortteja vähävaraisille kotimaan lapsiperheille. Keräysaika on 19.11.–24.12.2021.

Lisätietoja täältä