Lapset ensin -keräys

MLL:n Järvi-Suomen piiri järjesti 10.5.-27.6.2021 Lapset ensin -keräyksen, jolla kerättiin varoja kiusaamisen vastaiseen työhön. Lämmin kiitos kaikille keräykseen lahjoittaneille!

Kiusaaminen on yksi keskeinen syy lasten ja nuorten pahoinvointiin. Viikoittain kiusatuksi joutuu 6-7 prosenttia 4.-9. luokan oppilaista (THL:n kouluterveyskysely, 2019). Tämä tarkoittaa keskimäärin 1-2 kiusattua lasta tai nuorta luokkaa kohti. MLL:n tuoreen kyselyn (2020) mukaan nettikiusaaminen ja -häirintä ovat verkkoa ja somea käyttäville nuorille arkipäivää.

Kiusaaminen on lapselle ja koko perheelle kova koettelemus, jolla voi olla vakavat ja pitkäaikaiset seuraukset. Tehokkain tapa lieventää haittoja on puuttua kiusaamiseen ajoissa ja ennaltaehkäistä sitä kaikin keinoin.

"Tunne- ja vuorovaikutustaidot ovat tässä avainasemassa. Lasten ja nuorten on tärkeää oppia tiedostamaan, miten pahalta kiusaaminen toisesta tuntuu", sanoo MLL:n Järvi-Suomen piirin nuorisotoiminnan koordinaattori Tiitu Lahtinen.

Piiri tekee kiusaamisen vastaista työtä mm. kouluilla, varhaiskasvatuksessa, vanhempainryhmissä, perheissä, nuorten parissa ja julkisuudessa. Toimintamuotoja ovat mm. koulutukset, vanhempainillat, kiusattujen vertaisryhmät sekä tukioppilas- ja kummioppilastoiminta. Toiminta-alueeseen kuuluvat Keski-Suomi, Etelä-Savo, Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Päivi Turkia: 050 441 7904
Nuorisotoiminnan koordinaattori Tiitu Lahtinen: 050 587 4488

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Keräyslupa: Itä-Suomen poliisilaitos RA/2021/582, myönnetty 6.5.2021, voimassa 10.5.-9.8.2021 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.