Hyvä Joulumieli -keräys

Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli -keräys on järjestetty jo 23 kertaa. Keräys toteutetaan yhteistyössä Ylen aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan kanssa.

Vuosien varrella keräyksellä on tuettu jo lähes 288 500:aa perhettä. Samalla lapsiperheköyhyys on nostettu julkiseen keskusteluun ja päättäjien tietoisuuteen.

Keräyksen tuotto käytetään ruokalahjakortteihin, joilla vähävaraiset kotimaan lapsiperheet voivat ostaa ruokaa joulupöytään. Monessa vaikeassa tilanteessa elävässä perheessä joulun ylimääräinen kulutuspiikki lahjoineen ja ruokineen tuottaa huolta vanhemmille, jotka haluavat järjestää lapsilleen joulun rahan puutteesta huolimatta.

Päätöksen lahjakortin saavista perheistä tekee kullakin paikkakunnalla kunnan sosiaalitoimi, lastenneuvola, koulun terveydenhuolto, seurakunnan diakoniatoimi tai paikallinen SPR:n osasto tai MLL:n yhdistys.

Keräykseen lahjoitettujen varojen turvin hankitaan kaikkiaan 28 000 lahjakorttia. Arvoltaan 70 euron suuruisen lahjakortin voi käyttää kampanjaan osallistuvien K-ruokakauppojen, Lidlin ja S-ryhmän kaupoissa.

Lisätietoja täältä