Selviytyjät-vertaisryhmien ohjaajaksi

Vapaaehtoisena ohjaajana pääset tukemaan Selviytyjät-vertaisryhmän nuoria ja mahdollistamaan positiivisen vertaisryhmäkokemuksen. Ryhmät kokoontuvat livenä tai verkossa ja on suunnattu kiusaamista kokeneille 12–21-vuotiaille nuorille. Vapaaehtoisena toimit ryhmässä yhdessä MLL:n työntekijän sekä muiden vapaaehtoisten kanssa.

Selviytyjät-vertaisryhmä kokoontuu noin 10 viikon ajan, kerran viikossa ilta-aikaan. Ohjaajana sitoudut koko ryhmäprosessiin eli ryhmän suunnitteluun, ohjaamiseen ja arviointiin. Voit osallistua yhteen ryhmäprosessiin tai jos intoa riittää, vaikka useampaankin!

Vapaaehtoisena saat koulutuksen ryhmänohjaajana toimimiseen ennen aloitusta. Järjestämme koulutuksia kaksi kertaa vuodessa, jonka lisäksi perehdytämme toimintaan tarvittaessa ympäri vuoden. Selviydytään kiusaamisesta -toiminnan koordinaattori myös auttaa ja tukee sinua aina tarvittaessa.

Tehtävä sopii hyvin esimerkiksi sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan opiskelijalle, jolla on aitoa kiinnostusta nuoria kohtaan sekä halua ymmärtää kiusaamista ilmiönä. Saat vapaaehtoisena toimimisesta merkityksellisen kokemuksen kiusaamista kokeneen nuoren tukemisesta ja voit vahvistaa ryhmänohjaustaitojasi sekä saat kokemusta työelämään.