Tukihenkilötoiminta

"Se on kivaa kun se on niinku mun kaveri tai sillee" (lapsi tukihenkilöstä)

Tule mukaan tukihenkilötoimintaan!

 

Tule mukaan kokemaan rinnalla kulkemisen iloa lasten, nuorten ja lapsiperheiden parissa! Tukihenkilötoiminta on yhteistä tekemistä. Se on ulkoilua ja liikuntaa, elokuvissa ja tapahtumissa käyntiä, kokkaamista ja leivontaa, kuuntelua ja juttelua, aikaa ja oloa yhdessä.

Sosiaalihuoltolain mukainen  tukihenkilötoiminta on ammatillisesti ohjattua, vapaaehtoisten toteuttamaa lastensuojelutoimintaa. Se tarjoaa apua ja tukea lapsen, nuoren ja perheen arkeen. Toiminta on tarkoitettu 5 - 17 -vuotiaille lapsille, nuorille ja lapsiperheille, jotka tarvitsevat luotettavaa aikuista arkeen rinnalla kulkijaksi.

Toiminta käytännössä

Tukihenkilötoiminnasta kiinnostuneet vapaaehtoiset haastatellaan ja he osallistuvat tukihenkilöiden peruskoulutukseen. Ennen toiminnan alkua tarkistetaan rikosrekisteriote. Tukihenkilöt ovat sitoutuneita toimintaan ja saavat peruskoulutuksen lisäksi säännöllisesti ohjausta ja korvauksen toimintakuluista. Keskeisiä tukemisen keinoja ovat keskustelu, kuuntelu ja yhdessä tekeminen.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton tukihenkilötoiminta antaa sinulle mahdollisuuden tehdä arvokasta auttamistyötä lasten ja nuorten kanssa. Tulet kohtaamaan ihmisiä, jotka tarvitsevat juuri sinun aikaasi ja tukeasi.

Kuka on tukihenkilö?

  • Tavallinen luotettava aikuinen, joka toimii vapaaehtoisesti lapsen tai nuoren tukena
  • On sitoutunut noudattamaan vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita
  • Rinnalla kulkija; tukee lasta tai nuorta erilaisissa elämäntilanteissa
  • Tapaa tuettavaa säännöllisesti

Etsimme jatkuvasti lisää vapaaehtoisia tavallisia aikuisia tukihenkilöksi lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Katso alkavat koulutukset täältä.

 

Lisätietoja toiminnasta ja hakeminen koulutuksiin:

Kaarina Lehto, p. 040 833 7641 tai kaarina.lehto(a)mll.fi