Ystäväksi maahanmuuttajaäidille-toiminta

Oletko kiinnostunut muista kulttuureista ja ihmisistä?

"Me tapasimme Kaisan kanssa yksi tai kaksi kerta viikossa, se rippuu kyllä meidän aikataulusta. Joskus me menimme meidän lapsien kanssa leikkipuistoon, joskus istumme kotona. Kaisa on todella avulias ja mielyttävä ihminen. Hän aina auttaa minua, jos minulla on joku ongelma. Hän auttaa minua kehittää minun kieli ja korjaa minun virheitä."

maahanmuuttajaäiti

Haluatko tutustua Suomessa asuvaan maahanmuuttajaäitiin ja oppia uudesta kulttuurista?

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piirillä on Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa alueellaan. Toiminnan tavoitteena on vahvistaa maahanmuuttajaäitien vanhemmuutta ja osallisuutta, edistää heidän kotoutumistaan ja suomenkielen oppimista. Etsimme Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaan suomea puhuvia naisia Ystäviksi maahan muuttaneille äideille.

Minkälaista maahanmuuttajanaisen ystävänä toimiminen on?

Jokaiselle maahanmuuttajanaiselle pyritään löytämään ystäväksi suomea puhuva nainen, joka asuu lähistöllä ja jonka kanssa maahanmuuttajanaisella on yhteisiä harrastuksia tai kiinnostuksen kohteita tai vaikka samanlainen elämäntilanne.

Tähän vapaaehtoistoimintaan voi halutessaan ottaa myös omat lapset mukaan, sillä toiminnan tarkoituksena on viettää maahanmuuttajanaisen kanssa yhteistä aikaa arkisten askareiden, kuten leikkipuistoretkien, yhteisten kävelyretkien, kauppareissujen ja kotivierailujen myötä.

Äitiys ei ole toimintaan osalliseksi pääsemisen kriteeri, vaan toimintaan ovat tervetulleita kaikki naiset!

Minkälaisen koulutuksen vapaaehtoiset saavat?

MLL:n Järvi-Suomen piiri tarjoaa vapaaehtoistoimintaan mukaan lähtevälle perehdytyskoulutuksen, yhteisiä tapaamisia, säännöllistä jatkokoulutusta, virkistäytymistä, neuvontaa ja ohjausta. Koulutuksen käyminen ei vielä velvoita osallistumaan toimintaan. Ystävyyssuhde aloitetaan tapaamisella, johon osallistuu maahanmuuttajanainen, vapaaehtoinen ja MLL:n koordinaattori.

"Tää on ollut ihana juttu. Kun istun lattialla ja lapset puristaa kaulasta, mietin että tykkään niin kovasti."

vapaaehtoinen

"Meillä on oikeasti tosi kivaa! Oikeesti on sellainen olo, että on ystävä. Ei ole mikään työ."

vapaaehtoinen

Järvi-Suomen piirin alueella Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa on seuraavilla paikkakunnilla:

• Iisalmi
  • Joensuu
  • Jyväskylä
  • Kuopio
  • Kontiolahti
  • Mikkeli
  • Siilinjärvi

Lisätietoja toiminnasta ja hakeminen koulutuksiin:

Etelä-Savo: Jukka Saikkonen, p. 050 405 8620 tai jukka.saikkonen(a)mll.fi

Keski-Suomi: Kaarina Lehto, p. 040 833 7641 tai kaarina.lehto(a)mll.fi