Tuu mun kaveriksi -vertaisryhmän ohjaajaksi

Vapaaehtoisena pääset tukemaan Tuu mun kaveriksi -vertaisryhmän lapsia ja mahdollistamaan positiivisen vertaisryhmäkokemuksen. Ryhmät on suunnattu yksinäisyyttä kokeville 7–12-vuotiaille lapsille ja kokoontuvat livenä noin 10 viikon ajan, kerran viikossa iltapäivä- tai ilta-aikaan. Vapaaehtoisena toimit ryhmässä yhdessä MLL:n työntekijän sekä muiden vapaaehtoisten kanssa. Erityistä osaamista ei vaadita, halu ymmärtää ja tukea yksinäisyyttä kokevaa lasta riittävät.

Ohjaajana sitoudut koko ryhmäprosessiin eli ryhmän suunnitteluun, ohjaamiseen ja arviointiin. Saat koulutuksen ryhmänohjaajana toimimiseen ennen aloitusta. Järjestämme ensimmäisen koulutuksen syksyllä 2024. Tuu mun kaveriksi -koordinaattori auttaa ja tukee sinua aina tarvittaessa. Järjestämme myös lisäkoulutuksia, virkistyksiä ja vertaistapaamisia vapaaehtoisillemme sekä sinulle korvataan vapaaehtoistoiminnasta aiheutuneita kuluja.

Saat vapaaehtoisena toimimisesta merkityksellisiä hetkiä arkeesi, iloa ja hyvää mieltä. Vapaaehtoisena voit vahvistaa lapsen itsetuntoa ja kaveritaitoja sekä tuoda mielekästä tekemistä vapaa-ajalle turvallisessa ilmapiirissä. Toiminta aloitetaan syksyn 2024 aikana Kaavilla, Nurmeksessa, Outokummussa ja Varkaudessa. Vuoden 2025 aikana toiminta käynnistyy myös Leppävirralla ja Tohmajärvellä.