Lastenhoitajat

Viihdytkö lasten kanssa ja viihtyvätkö lapset kanssasi? Oletko vastuuntuntoinen ja kiinnostunut ansaitsemaan mukavassa työssä?

MLL tarjoaa perheille tilapäistä ja lyhytaikaista lastenhoitoapua kaikkina vuorokauden aikoina. MLL:n lastenhoitajat ovat 16−75 vuotiaita henkilöitä, jotka ovat suorittaneet MLL:n lastenhoitokurssin. Lastenhoitajat haastatellaan, ja heiltä tarkistetaan rikosrekisteriote. Jos sinulla on jo kasvatus-, sosiaali- tai terveysalan tutkinto, voit päästä lastenhoitajaksi käymällä haastattelussa ja lyhyessä perehdytyksessä.

MLL:n lastenhoitaja huolehtii hoitolastensa turvallisuudesta ja viihtymisestä vanhempien ohjeiden mukaan. Hoitajalla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.

Perhe työnantajana

MLL:n välittämät hoitajat eivät ole työsuhteessa MLL:ään, sen piirijärjestöihin tai paikallisyhdistyksiin. Perhe tilaa palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työlainsäädännössä määrätyistä työnantajavelvoitteista. Hoitaja puolestaan vastaa työntekijän velvoitteista.

Hoitajan palkka on 9 euroa tunnilta (pyhäpäivinä 18 e/tunti). Matkakuluja maksetaan väh. 10 km:n matkoissa (meno−paluu) 1 h:n palkka, 20 km:sta ylöspäin 2 h:n palkka normaalipalkan lisäksi.

Lastenhoitoa tarjotaan MLL:n Järvi-Suomen piirin alueella seuraavissa kunnissa:

• Keski-Suomi: Jyväskylä, Hankasalmi, Joutsa, Jämsä, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Uurainen, Äänekoski
  • Etelä-Savo:  Mikkeli, Pieksämäki, Savonlinna
  • Pohjois-Savo: Kuopio, Kiuruvesi, Iisalmi, Pielavesi, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Varkaus, Vieremä
  • Pohjois-Karjala: Joensuu, Kontiolahti, Liperi