Kansainvälinen vapaaehtoistoiminnan päivä 5.12

4.12.2017

Tiistaina 5.12. vietetään kansainvälistä vapaaehtoistoiminnan päivää. Päivän tarkoituksena juhlistaa vapaaehtoisia, jotka tekevät merkittävää työtä, tuoda esiin vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia ja toimijoita, jotka järjestävät vapaaehtoistoimintaa.

Vapaaehtoistoimintaan lähdetään mukaan erilaisista syistä. Toiselle se voi olla opintopisteiden kartuttaminen ja toisella auttamisen halu. Joku haluaa osallistua toimintaan pop-up-hengessä ja toinen sitoutuu useiksi vuosiksi. Joku haluaa olla tukemassa perheitä heidän arjessaan ja toinen keittää kahvia perhekahvilassa. Jokaisen vapaaehtoisen motiivi, antava panos ja tehtävä on yhtä tärkeä.

Järvi-Suomen piirin alueella vapaaehtoistoimintaa tehdään monessa erilaisessa tehtävässä. Vapaaehtoinen voi olla esimerkiksi yhdistyksen hallituksen rahastonhoitaja, kerhon ohjaaja, kylämummi, lapsen tai nuoren kaveri, perhekummi, perhekahvilaohjaaja, ystävä maahanmuuttajaäidille tai vaikkapa tukioppilas.  Viime vuonna erilaisissa toiminnoissamme mukana oli lähes 1600 vapaaehtoista ja vapaaehtoistoimintaan käytettyjä tunteja oli yli huikeat 46000!

Te autatte omalla toiminnallanne lapsia, nuoria ja perheitä!  Ilman teidän antamaanne panosta moni toiminta olisi suppeampi ja moni lapsi, nuori ja perhe jäisi ilman tarvitsemaansa tukea. Teette arvokasta ja korvaamatonta työtä, joten suuret ja nöyrimmät kiitokset teille jokaiselle!

Elina Honkaselkä
koordinaattori, perhekeskustoiminta