MLL:n kaverin kanssa yhteistä iloa!

20.2.2018

Kuvat: Pirjo Eskelinen

Aloitin syksyllä 2017 MLL:n vapaaehtoisena lapsen kaverina toimimisen.  Tehtävä on erittäin mielenkiintoinen ja sen perustana on syvä luottamus. Jotta pääsin mukaan tähän hommaan, niin alkajaiseksi osallistuin MLL:n vapaaehtoisten koulutukseen ja pian sen jälkeen sain kaverin. Mukavan ja viehättävän pikku tytön, jota tapaan joka toinen viikko erilaisten toimintojen ja herkuttelun merkeissä.

Mitäs olemmekaan yhdessä puuhastelleet? Raotetaan salaisuuksien verhoa. Ensimmäinen tapaamiskerta oli perheen kotona. Tutustuimme toisiimme, pelasimme lautapelejä ja juttelimme. Meillä oli yhdessä miellyttävän rattoisa iltapäivä.

Seuraava yhteinen kaveritapaaminen suuntautui Lippumäen uimahalliin. Eskarin jälkeen hain kaverini koululta ja suuntasimme jalkamme kohti Lippumäkeä. Meillä oli tarinaa purtavaksi koko matkan ajaksi. Purimme päivän tapahtumat ja kaverillani olikin paljon kerrottavaa. Uimahallille päästyämme totesimme kuin yhdestä suusta sen miten ihanalle kloori tuoksuikaan. Uimahallissa kun on oma ominaistuoksunsa. Ostimme liput ja vaihdoin kolikoita pukukoppia varten. Sitten vaiheittain suuntana oli yhteinen tila, riisuminen, suihku, sauna, suihku ja uimapuvut päälle. Ja, sitten. Jippii, kohti kohokohtaa eli uima-altaille.

Pulahdimme lasten altaaseen, jossa oli ihanan lämmintä vettä. Herkullista. Nautinnollista. Kaverini näytti minulle sukellus- ja uimataitonsa, jotka olivat loistavat. Sen jälkeen teimme altaassa monenlaisia juttuja, muun muassa leikimme pikkukala/isokala leikkiä, sukeltelimme renkaita ja heittelimme toisillemme palloa. Mutta ennen kaikkea me siellä vedessä pärskimme, loiskimme, läiskimme, pulahdeltiin, kelluttiin ja välillä levättiin lämpimässä vedessä porealtaassa, jonka poreet suloisesti hieroskelivat kehoamme virkistäen meitä. Mikä ihana nautinto. Meillä oli mukavaa ja viivyimme uimahallissa yli kaksi tuntia.

Seuraava tapaamisemme oli ABC:llä ja Super Cornerissa. Ensin nautimme herkkuja ja sen jälkeen oli pomppimisten ja kiipeilyjen aika. Leikimme Super Cornerissa myös piilosta. Olemme käyneet yhdessä myös Raxissa syömässä, leikkimässä Angry Birds-leikkipaikalla H-talossa, Scalassa elokuvissa sekä Kuopion kaupungin kirjastolla. Tapaamiset ovat olleet miellyttäviä ja yhdessä meillä on ollut tosi, tosi kivaa.

Olen mukana kaveritoiminnassa, koska saan siitä itselleni paljon iloa ja se tuottaa iloa ja hyvää mieltä myös pienelle kaverille.

Kaveri Pirjo