Uudet työntekijät Jyväskylän ja Mikkelin vapaaehtoiskeskuksiin.

27.2.2018

Leila Prusila
Heidi Kirkonpelto

Leila

Hei! Olen Leila Prusila, MLL:n ”uusvanha” perhekeskustoiminnan koordinaattori Mikkelin vapaaehtoiskeskuksella. Edellisen kerran olin samassa tehtävässä noin vuosi sitten. Mukava oli palata takaisin tuttuun työhön, mukavien MLL vapaaehtoisten ja työntekijöiden pariin!

MLL vapaaehtoistyötä olen tehnyt MLL Tikkurilan ja MLL Otavan yhdistyksissä. Olin Tikkurilan yhdistyksessä lastenhoito- ja perhekahvilatoiminnasta vastaavana. Olen ollut toisinaan myös asiakas MLL lastenhoitajille, sekä Vantaalla, että Mikkelissä. Otavan yhdistyksessä olen ollut eri rooleissa; puheenjohtajana, rahastonhoitajan, sihteerinä ja hallituksen jäsenenä. MLL kokemusta löytyy kolmelta tasolta; paikallisyhdistyksen vapaaehtoinen, piirin työntekijä ja piirihallituksen jäsen. Luonnollisesti en osallistu piirihallituksen kokouksiin ollessani piirin työntekijänä.

Koulutukseltani olen artesaani, sosiaalikasvattaja ja sosionomi amk. (Lisäkoulutuksia; sosiaalipedagoginen perhetyö, imetysohjaus, Varhaisen vuorovaikutuksen tukeminen, Nada 5 pisteen korva-akupunktiopunktio) Olen tehnyt töitä mm. lastenkodissa ohjaajana Helsingissä, neuvolan perhetyötekijänä Vantaan Korsossa, lastentarhanopettajana & päivähoidon ohjaajana Mikkelin seudulla ja sosiaaliohjaajana Mäntyharjulla. Perheeseeni kuluu aviomies ja kolme lasta, joista vanhin on täysi-ikäinen opiskelija. Keskimmäinen pääsee tulevana kesänä ripille ja nuorin käy kolmatta luokkaa. Pikkulapsiarkea en enää henkilökohtaisesti elä, mutta kokemukset pääkaupunkiseudulla, kaukana omista tukijoukoista ovat vahvasti muistoissa. Aikoinaan sain paljon itselleni vertaistukea Vantaalla asuessani perhekerhosta ja perhekahvilasta. Näiltä ajoilta on kertynyt mukavia muistoja ja ystävyyksiä.

Työhöni kuuluu perhekeskustoiminnan koordinaattorina olla paikallisyhdistysten tukena ja apuna.  Minulla on kokemusta ison ja pienen paikallisyhdistyksen toiminnasta. Oma havaintoni on että aktiivisempaa tekemistä voi olla pienessä yhdistyksessä. Yhdistyksen pankkitilin saldo ei kerro sitä että mitä yhdistys saa paikkakunnalla aikaan. Monesti parhaat toiminnot ovat ilmaisia tai erittäin edullisia. Paras ”pääoma” yhdistyksessä olette te jäsenet ja teidän vapaaehtoinen työpanoksenne, sillä saadaan aikaan parempi arki paikallisille lapsiperheille. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, niin sovitaan tapaamisia.

Aurinkoista kevään odotusta!

Heidi

Tervehdys!

Aloitin juuri koordinaattorina perhekeskustoiminnassa Keski-Suomessa. Vapaaehtoisuus on minulle sydämen asia. Haluan, että jokaisella on hyvä ja riittävä tuki tehdä itsensä ja oman yhteisönsä näköistä toimintaa oman kodin lähellä.

Vapaaehtoisuudessa on voimaa! Silla on paljon merkityksiä tekijöille ja yhteiskunnalle. Ennen talkoot olivat yhteistä tekemistä ja naapuriapua. Nyt yhdistyksen kautta voi tutustua uusiin ihmisiin sekä tehdä yhdessä merkityksellisiä ja hauskoja juttuja omien voimavarojen mukaan. Tekee hyvää touhuta yhdessä, mutta siitä pitää saada itselle mielihyvää, muuten ei jaksa.

Olen toiminut vapaaehtoisena ja työssä eri järjestöissä. Tällä hetkellä olen MLL:n Köhniö-Kypärämäen paikallisyhdistyksen vertaisvastaava. Viimeksi olen työskennellyt Jämsän Seudun Pelastakaa Lapset ry:ssä ja sitä ennen Kuopion Nuorten Palvelu ry:ssä. Niissä olen perehdyttänyt ja tukenut vapaaehtoisia nuorten rinnalle sekä järjestänyt toimintaa nuorille, lapsille ja perheille. Lisäksi koulutukseni antaa pohjan kiinnostukselleni järjestöihin.

Savolaisittain minua voi kutsua välvöyhkäksi. Olen läsnä Keski-Suomen yhdistyksille ja vien yhdistysten viestit kuntiin. Yhdessä voimme vaikuttaa tulevaisuuden palveluihin.

Vapaalla pidän siitä tunteesta, kun hyvä kirja hehkuu hyllyssä ja houkuttelee lukemaan. Rrrakastan munkkirinkilöitä ja rentoudun metsän ihmettelystä.

Kohtaamisiin livenä tai puhelimitse!

Heidi