Uusi projektikoordinaattori Kuopioon

Elina

Elina Hartikainen

Hei vaan!

Vihdoin rantauduin Kuopion Mannerheimin lastensuojeluliiton vapaaehtoiskeskukselle. Viimeviikolla aloitin nimittäin työt projektikoordinaattorina Selviydytään kiusaamisesta -hankkeessa, mutta aloitin Jyväskylässä. Jyväskylässä olenkin majaillut viimeiset yhdeksän vuotta. Nyt olen paluumuuttajana asettumassa Kuopioon ja se tuntuu todella hyvältä. Kevät tulee varmasti olemaan ramppaamista tätä Kuopio – Jyväskylä väliä mutta vaihtelevuus ei minua haittaa, sopii hyvin luonteelleni.

Olen todella innoissani projektistamme. Kiusaamisen haittojen ehkäisy, kiusattujen ja heidän läheistensä tukeminen tuntuu todella tärkeältä. Aikaisemmissa töissäni olen nähnyt mitkä kiusaamisen ikävimmät seuraukset voivat olla. Työskentelin mielenterveyskuntoutujien kanssa ja sain kuulla paljon kuntoutujien taustoista. Valitettavasti juuri kiusaaminen oli yksi tarinoita yhdistävä tekijä. Uskon, että varhaisen puuttumisen, vertaistuen sekä elämänhallinnan -, sosiaalisten - ja tunnetaitojen harjoittelun avulla voidaan ehkäistä kaikista vaikeimpia mielenterveyden ongelmia ja tukea nuorten hyvinvointia. Tätä kaikkea Selviydytään kiusaamisesta - projekti voi tarjota vertaistukiryhmien avulla. Lisäksi projektissa pyritään tukemaan kiusattujen vanhempia, mikä onkin aika hieno juttu. Kiusaaminen vaikuttaa nimittäin koko perheen hyvinvointiin.

Paljon on tehtävä, että Jyväskylässä hienosti alkanut toiminta saadaan levitettyä myös Kuopioon, mutta olen sinnikäs ja innokas haasteen edessä. Onneksi tätäkään työtä ei yksin tehdä. Työparina mulla on Jyväskylän päässä projektipäällikkö Mari Tuppurainen. Ollaan kyllä tehotiimi ja saadaan varmasti paljon aikaan mutta lisäksi tarvitaan paljon yhteistyökumppaneiden apua, vapaaehtoisia ryhmänvetäjiä sekä tietysti kiusaamista kohdanneita nuoria ja heidän vanhempiaan, jotta ryhmät saataisiin pyörähtämään käyntiin täällä Kuopiossa ensi syksynä. Tämä on kuitenkin tavoitteemme, joten jos kuulut kohderyhmäämme niin otathan rohkeasti yhteyttä!

Koulutukseltani olen kuntoutuksen ohjaaja (amk) ja nyt opiskelen terveyden edistämistä ja johtamista (Heath management) kansainvälisenä kaksoistutkintona ylemmässä ammattikorkea koulussa. Opinnot alkavatkin olla muuten taputeltu mutta opinnäytetyö olisi vielä tekeillä. Sen teenkin tähän projektiin, oman työnkin helpottamiseksi. Aion tutkia sitä minkälaisilla keinoilla ja interventioilla on saatu hyviä tuloksia nuorten elämänhallinnan, itsetunnon ja hyvinvoinnin edistämiseksi ja kuinka näitä elementtejä voitaisiin sisällyttää meidän ryhmiin.

Vapaalla liikun paljon. Harrastan potkunyrkkeilyä ja juoksua. Salillakin pyrin käymään silloin tällöin. Muutekin terveyden edistäminen ja hyvinvointi on minulle tärkeää.  Arkeni on siis aika hektistä, opiskelujen ja harrastusten merkeissä, menoa ja meininkiä sekä koneella istumista riittää mutta pidän siitä! Viime vuosina olen harjoitellut rentoutumista, joogaa ja meditaatiota tasapainottamaan elämäntyyliäni ja se on kyllä tehnyt hyvää. Se on tuonut lisää energiaa, valoa ja keskittymistä hetkeen!

Aurinkoista kevättä kaikille!

Elina