"Kerhossa oli kivaa, koska sai kivoja kavereita" - Mannerheimin Lastensuojeluliiton kaverikerho Kuopiossa

4.6.2018 klo 09:20


 

Olemme kaksi juuri valmistuvaa sosionomiopiskelijaa Pohjois-Savosta. Ohjasimme Kaverikerhoa Rajalan koululla syksyllä 2017 kakkos- ja kolmosluokkalaisille lapsille. Kerhossamme oli kymmenen osallistujaa ja kerhokertoja oli yhteensä kuusi. Jokaisella kerralla mukana oli myös maskottimme Ilo-Nalle.

 

Jokaisella kerhokerralla oli erilainen teema, esimerkiksi ulkoilu, askartelu tai pelailu. Kerhon lapset saivat itse vaikuttaa kerhossa tehtäviin asioihin. Yksi kerhokerta oli kokonaan lasten itse suunnittelema!

 

Kaverikerhokertojen teemat olivat tullaan tutuiksi, ulkoillaan, askarrellaan syksyn lehdistä, liikutaan yhdessä, lasten toivekerta ja pikkujoulut. Kerhokerroilla leikimme muun muassa hippaleikkejä kauniissa ulkoilmassa, kokeilimme erilaisia askartelumenetelmiä, pelasimme erilaisia pallopelejä ja leikkejä. Lasten lempikerhokerta oli pikkujoulut, kun koristeltiin yhdessä pipareita ja lopuksi tietenkin herkuteltiin. Kaverikerhossa parasta oli viettää mukavaa aikaa yhdessä, saada uusia kavereita ja pitää hauskaa!

 

Kaverikerhot ovat Kuopiossa aivan uusi juttu. Oli mahtavaa päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan kerhotoimintaa alusta lähtien yhdessä MLL:n työntekijöiden sekä koulun lasten ja henkilökunnan kanssa. Saamamme palautteen mukaan toimintamme oli onnistunutta.

 

Huoltajien palautetta:

”On ollut hyvällä tuulella lähtiessä, reippaammin kuin kouluun lähtiessä. Kerho on ollut hänelle ns. harrastus/oma juttu.”

”Kertoi ja juteltiin joka keskiviikko mitä oli tehnyt ja miten kiva kerho on!”

 

Kerholaisten palautetta:

”Se kerta kun sai itse päättää mitä tehdään ja pipareiden koristelu.”

”Kerhossa oli parasta pikkujoulut”

 

Liitteenä valmis kaverikerhotoiminnan opinnäytetyö.

 

Julia Kettunen ja Linda Nurminen

Liitteet