Iloista yhdessä tekemistä lasten ja perheiden parhaaksi

9.11.2018

Tuula Pitkänen, koordinaattori, perhekeskustoiminta

Aloitin koordinaattorin tehtävässä aivan lokakuun lopussa. Koordinoin ja tuen yhdistysten hallitusten ja perhekahviloiden toimintaa. Mielenkiintoista ja innostavaa! Olen seurannut MLL:n toimintaa edellisten työtehtävieni kautta, mutta nyt saan tehdä töitä paikallisyhdistysten kanssa ihan oikeasti :)

Olen 53-vuotias, kolmen aikuisen lapsen äiti ja kahden pikkutytön mummu. Asun Jyväskylässä puolisoni kanssa kahdestaan. Olen työskennellyt päiväkodeissa lastentarhanopena (nyk. varhaiskasvatuksen opettaja), lastensuojelussa Ruotsissa sekä täällä Keski-Suomessa. Perheiden varhaista ja ennalta voimistavaa työtä olen tehnyt viimeiset kahdeksan vuotta Jyväskylässä ja Muuramessa neuvolan perheohjaajana.

Edelliset työtehtävät ovat avanneet silmiäni vapaaehtoisten toimijoiden merkityksestä. On ollut ihana ohjata perheitä kahvilaan ja viedä vastasyntyneille MLL:n vapaaehtoisten neulomia sukkia. Iloiset mainokset MLL:n tapahtumista neuvolan ilmoitustaululla ja monet muut MLL-asiat kertoivat elämän makuisesta toiminnasta, jossa jokaisen perheen toivoisin saavan olla tavalla tai toisella mukana.

On todella merkityksellistä saada tukea itse ja olla tukemassa. Vapaaehtoistyö on tällaiseen toimintaan oivallinen mahdollisuus. Frank Martela on kiteyttänyt, mistä asioista syntyy vapaaehtoisen draivi:

• iihdyn ryhmässä (yhteisöllisyys)
  • Osaan hommat (kyvykkyys)
  • Voin vaikuttaa (omaehtoisuus)
  • Teen hyvää (merkityksellisyys)

Vapaaehtoistoiminnassa saa uusia tuttavia tai jopa ystäviä. Toiminnalla voi vaikuttaa asioihin ja siitä saa hyvän mielen.  Vapaaehtoisena toimimisesta saa harrastuksen / mielekästä tekemistä. Toiminnan kautta voi vahvistaa omaa osaamista (mahdollisesti sellaistakin, joka voidaan hyväksi lukea opiskelussa). Vapaaehtoisuus lisää onnellisuutta ja hyvinvointia! Tässä monta hyvää syytä lukeutua MLL:n iloiseen vapaaehtoisten porukkaan.

Koen olevani etuoikeutettu, että saan tehdä työtä juuri MLL-perheessä - piirin ammattilaisten ja perheitten parhaaksi toimivien vapaaehtoisten kanssa. Tapaan mielelläni hallituksen väkeä ja perhekahvilan vastuuhenkilöitä kuunnellen heidän tarpeita ja tukien niin, että ilo tehdä vapaaehtoistyötä jatkuu. :) Tehdään yhdessä tästäkin marraskuusta iloinen lasten ja perheiden parhaaksi!

Tuula Pitkänen, koordinaattori

perhekeskustoiminta