Puheenjohtajien verkostot

Paikallisyhdistysten puheenjohtajat tekevät MLL:ssä kullanarvoista työtä, ja siksipä onkin tärkeää, että heidän jaksamisestaan ja viihtymisestään pidetään huolta. MLL:n Järvi-Suomen piiri järjestää puheenjohtajien vertaistapaamisia, joissa virkistäydytään, jaetaan kokemuksia ja kerätään uutta intoa MLL-toimintaan. Jos mielestäsi olisi aika kutsua puheenjohtajia koolle, ota yhteyttä alueesi perhekeskustoiminnan koordinaattoriin

Puheenjohtajien ja varapuheenjohtajien tueksi on myös perustettu suljettu Facebook-ryhmä, jossa jaetaan tietoa, kysellään, iloitaan ja ihmetellään. Ryhmän kautta saat tärkeää tietoa ajankohtaisista asioista ja vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin Jos olet kiinnostunut liittymään ryhmään, laita pyyntö tulemaan!

Vapaaehtoistoiminnan johtamiskoulutus

Lähde mukaan uudistuneeseen Vapaaehtoistoiminnan johtamiskoulutukseen (VJK)! Tarjolla on omaan johtajuuteen, puheenjohtajan/varapuheenjohtajan tehtävään, vaikuttamiseen ja omaan yhdistykseen liittyvää ainutlaatuista koulutusta.

VJK:n tavoitteena on rakentaa ja kehittää MLL:n tapaa johtaa. Koulutuksen punaisena lankana toimii MLL:n Suunta 2024 -strategia, mutta siinä korostuvat myös osallistujien omat odotukset ja tarpeet. Koulutuksessa paneudutaan niin ikään MLL:ssa mukana olevien monipuolisen osaamisen johtamiseen sekä verkoston ja verkostoissa johtamiseen.

Neljä tärkeää teemaa

VJK:n suunnittelusta, toteutuksesta ja seurannasta vastaa MLL:n keskusjärjestö yhteistyössä MLL:n järjestökouluttajien, muiden koulutuksen ammattilaisten (mm. Ok-opintokeskus) sekä MLL:n keskusjärjestön ja piirien toimihenkilöiden kanssa.

Uudistunut VJK käynnistyy syksyllä 2019. Koulutus on laajuudeltaan 81 tuntia (3 op), ja sen sisällöt perustuvat neljään teemaan: johtaminen, järjestötyö, MLL:n vapaaehtoistoiminta ja vaikuttaminen.

”Kiitos vielä tästä koko koulutuksesta. Minua nämä puheenjohtajan saappaat eivät enää hierrä eivätkä ne jalassa hölsky, vaan ovat mukavat ja vievät lujasti ja varmasti eteenpäin koko yhdistystä ja MLL:n aatetta."