Mikkelin yhdistyksen isä-lapsitoiminta 

Isä-lapsitoiminta on ollut osa MLL:n Mikkelin yhdistyksen järjestämää toimintaa vuodesta 2014. Järjestyneiden tapaamisten tukikohtana toimii yhdistyksen oma perhekahvila Kotilo.

Toiminnan tarkoituksena on olla kaikkien Mikkelin isien ja alle kouluikäisten lasten kohtaamis- ja verkostoitumispaikka. Tapaamisia järjestään säännöllisesti aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 15–17. Toiminta on myös perusluonteeltaan joustavaa, eli mukautuu kävijöiden ehdotusten ja tarpeiden mukaisesti. Aina ei ole ennalta mietittyä ohjelmaa, ja ihan vaan keskustelulle kahvikupin ääressä on tilaa.   

Isä-lapsitoiminta oli koronapandemian vuoksi kokonaisuudessaan tauolla vuoden 2021 ja toiminta käynnistyi varsinaisesti uudelleen helmikuussa 2022. Isä-lapsi-toiminnalla on viestikanavana käytössä Facebook-ryhmä, jonne pääsevät mukaan kaikki paikalla käyneet isät. Lisäksi kävijöillä on oma WhatsApp -ryhmä. 

Kävijäkunta koostuu tällä hetkellä pääsääntöisesti vuonna 2022 aloittaneista isä-lapsi kokoonpanoista, mutta myös vanhoja kävijöitä tulee paikalle. Toiminta on käynnistynyt pitkän tauon jälkeen rauhallisesti, muutaman isä-lapsi-seurueen voimin tapaamista kohti. 

Vuonna 2022 isä-lapsi-tapaamisissa on muun muassa laskettu maaliskuussa mäkeä Mikkelipuistossa, syöty toukokuussa vappujäätelöt Kirkkopuistossa ja vierailtu heinäkuussa Oldtimer Run-autotapahtumassa. 


Jukka Tuorila ja Heikki Kantonen 
MLL:n Mikkelin yhdistyksestä