Nuorille

TEKEMISTÄ NUORILLE?

MLL:n paikallisyhdistykset järjestävät sekä itse että yhteistyössä kunnan nuorisotoimen ja muiden järjestöjen kanssaa monenlaista tekemistä leirejä, tapahtumia, kahviloita, nuokkareita - nuorten toiveiden mukaan.

Onko sinulla idea siitä, mitä nuorisotoiminnan tulisi olla? Ota yhteyttä anitta.pykalainen(a)mll.fi ja etsitään sopiva kotipesä ideallesi - toimia voit missä päin Järvi-Suomea tahansa.

MLL:n paikallisyhdistykset Järvi-Suomen piirissä

HALUATKO VAIKUTTAA KOULUSI ILMAPIIRIIN?

Ryhdy tukioppilaaksi! Tukioppilas on tavallinen, vapaaehtoinen oppilas, joka haluaa parantaa kouluhenkeä ja auttaa muita oppilaita. Tukarit neuvovat uusia oppilaita, järjestävät tapahtumia, pitävät oppitunteja ja yritävät huolehtia ettei kukaan jäisi yksin.

Tukioppilaat saavat koulutuksen ja ohjausta koulunsa tukioppilasohjaajalta. MLL järjestää tukioppilaille koulutusta ja leirejä. Ota selvää onko koulussasi tukioppilastoimintaa ja hae mukaan! Lisätietoja anitta.pykalainen(a)mll.fi

TULE MUKAAN VERKK@RITOIMINTAAN

Yhteistyössä paikallisyhdistysten kanssa ollaan käynnistämässä Verkk@ritoimintaa. Verkk@rit ovat 13-19-vuotiaita verkkotukioppilaita, jotka toimivat netissä vähän samaan tapaan kuin tukioppilaat kouluissa. Verkk@rit edistävät yhteisöllisyyttä ja nostavat puheenaiheiksi nuoruuteen liittyviä asioita. Verkk@rit siis auttavat netissä toisia nuoria, ja voivat järjestää muutakin toimintaa omalla paikkakunnalla. Jos kiinnostuit ole yhteydessä anitta.pykalainen(a)mll.fi.
Tutustu Verkk@ritoimintaan.

KAVERITOIMINTAAN?

Kaveritoiminnassa vapaaehtoiset aikuiset toimivat lasten ja nuorten harrastuskavereina, ystävinä ja ohjaajina. Lapsi tai nuori voi saada oman aikuisen kaverin, osallistua kerhoon tai leirille. Jos olet vähintään 18-vuotias, voit ryhtyä itse vapaaehtoiseksi. Katso tarkemmin Kaveritoiminnan sivuilta!

TYÖKOKEMUSTA LASTEN HOITAJANA?

MLL välittää tilapäistä lastenhoitoapua perheisiin ja järjestää lastenhoitokursseja. Hoitajaksi voidaan hyväksyä 16 vuotta täyttänyt, lastenhoitokurssin käynyt henkilö. Tutustu lastenhoitotoimintaan.