Perhekahvilaohjaajaksi

Perhekahvilaohjaajana mahdollistat paikan, jossa pienten lasten vanhemmat pääsevät tutustumaan samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin sekä voivat jakaa arjen kokemuksiaan ja kuulumisiaan. Huolehdit tilojen avaamisesta ja sulkemisesta, kahvitarjoilun järjestämisestä sekä etenkin kävijöiden vastaanottamisesta. Perhekahvilassa ei välttämättä ole erityistä ohjelmaa, vaan välillä voidaan kokoontua yhteen juttelemaan ja vaihtamaan kuulumisia kahvin ja teen merkeissä.

Voit käyttää perhekahvilaohjaajana toimimiseen aikaa oman elämäntilanteesi mukaan noin 2-3 tuntia kerran viikossa, joka toinen viikko tai miten sinulle parhaiten sopii. Vastuuta voidaan jakaa useamman vapaaehtoisen kesken. voit lähteä toimintaan mukaan esimerkiksi ystäväsi kanssa. Saat MLL:n työntekijältä perehdytyksen ohjaajana toimimiseen ja tukea ja apua aina tarvittaessa paikallisyhdistykseltäsi tai MLL:n työntekijöiltä. MLL:n verkkokoulutukset ja perhekahvilaohjaajien ryhmä Facebookissa ovat myös tukenasi.

Perhekahvilaohjaajana toimiminen sopii esimerkiksi, jos olet kotona lasten kanssa, eläkkeellä tai kaipaat muutoin tekemistä päiviisi. Perhekahvilaohjaajana mahdollistat perheiden kohtaamispaikan toiminnan, rakennat yhteisöllisyyttä ja teet arvokasta vapaaehtoistyötä lapsiperheiden hyväksi!