Tukioppilaat

Nuoret tukioppilaat istumassa lattialla keskittyneen näköisinä.

Haluatko parantaa koulusi ilmapiiriä ja nostaa nuorten ääntä kuuluville? Jos haluat, sinusta voisi tulla mainio tukioppilas! Tukioppilaana voi toimia kuka tahansa nuori. Tukioppilaalta ei vaadita kympin keskiarvoa, vaan riittää, että on valmis sitoutumaan toiminnan yleisiin tavoitteisiin, halukas oppimaan uutta ja auttamaan muita.

Tukioppilaat eli tukarit neuvovat uusia oppilaita, järjestävät tapahtumia, pitävät oppitunteja ja huolehtivat parhaansa mukaan, ettei kukaan jäisi yksin. Tavoitteena on edistää hyviä kaverisuhteita, kouluviihtyvyyttä, nuorten äänen kuulumista sekä oppilaiden ja opettajien välistä yhteistyötä. Tukioppilaana pääset tekemään koulustasi mukavamman paikan itsellesi ja muille!

Eri kouluissa tukioppilaat valitaan eri tavoin. Kysy oman koulusi tukareilta ja tukariohjaajalta, miten voit päästä mukaan! Tukioppilaat koulutetaan tehtäväänsä − koulutus voidaan toteuttaa esimerkiksi valinnaisainekurssina tai viikonloppuleirinä. Koulutuksessa käydään läpi mm. tunnetaitoja ja kiusaamisen ehkäisemistä.

Lue tukioppilastoiminnasta lisää Nuortennetistä tai ota yhteyttä piirin nuorisotoiminnan päällikköön Riina Muotkaan riina.muotka@mll.fi

Katso MLL:n Pohjanmaan piirin video tukioppilaista:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.