Selviydytään kiusaamisesta

Onko sinua kiusattu? Vaikuttavatko kokemuksesi mielialaasi, itsetuntoosi, sosiaalisiin suhteisiisi tai arkeesi? Tahtoisitko käsitellä kokemuksiasi joko yksilöohjauksen avulla tai saman kokeneiden kanssa turvallisessa ryhmässä?

Selviydytään kiusaamisesta on MLL:n Järvi-Suomen piirin projekti, joka keskittyy kiusaamisen jälkihuoltoon. Yksilöohjausta tarjotaan koko Järvi-Suomen piirin alueella (Pohjois-Savo, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala ja Keski-Suomi), ja Selviytyjät-vertaisryhmiä kiusaamista kokeneille nuorille ja heidän perheilleen järjestetään Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Tavoitteena on puuttua kiusaamisen aiheuttamiin haasteisiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja oppia hyväksymään kiusaaminen osana omaa menneisyyttä. Näin pyritään lieventämään kiusaamisen negatiivisia vaikutuksia ja niiden pitkittymistä. Hanketta rahoittaa STEA.

Vertaisryhmiä ja yksilöohjausta

Selviytyjät-vertaistukiryhmissä noin 12−21-vuotiaat nuoret pääsevät käsittelemään kiusaamiskokemuksiaan vertaistensa kanssa. Ryhmissä jaetaan kokemuksia ja vahvistetaan sitä, mitä kiusaaminen on heikentänyt. Ryhmät kokoontuvat 9-10 kertaa, ja jokaiselle ryhmäkerralle on oma teemansa, kuten sosiaaliset suhteet tai minäkuva.

Matalan kynnyksen yksilöohjauksessa käydään läpi samoja teemoja projektin työntekijän kanssa. Yksilöohjaus soveltuu niille, joille ryhmään osallistuminen ei ole maantieteellisten tai muiden haasteiden takia mahdollista. Yksilöohjaus voi toimia myös ponnahduslautana kohti vertaisryhmään osallistumista.

Uudet ryhmät alkavat syksyisin ja keväisin. Ryhmät kokoontuvat 9−10 kertaa. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä projektin työntekijöihin!

Seuraavat Selviytyjät-vertaisryhmät käynnistyvät helmi-maaliskussa 2021 Kuopiossa ja Jyväskylässä.

Yksilöohjausta tarjoamme 1-5 kertaa/nuori ja siihen voi hakeutua milloin vain ottamalla yhteyttä projektin työntekijään.

Myös Nuortennetti sekä Lasten ja nuorten puhelin auttavat sinua, jos haluat jakaa kokemaasi! Kiusaamisesta pääset lukemaan täältä.

Katso nuorten tekemä video kiusaamisesta:

Selviydytään kiusaamisesta Facebookissa:

Sivun yläreunan kuva: Anni Salenius