Selviydytään kiusaamisesta

  • Onko sinua kiusattu?
  • Vaikuttavatko kiusaamiskokemukset mielialaasi, itsetuntoosi tai sosiaalisiin suhteisiisi?
  • Tahtoisitko käsitellä kokemuksiasi joko yksilöohjauksen avulla tai saman kokeneiden kanssa turvallisessa ryhmässä?

Selviydytään kiusaamisesta on MLL:n Järvi-Suomen piirin projekti, joka keskittyy kiusaamisen jälkihuoltoon. Selviytyjät-vertaisryhmiä järjestetään kiusaamista kokeneille, noin 12-21-vuotiaille nuorille Jyväskylässä ja Kuopiossa. Ryhmissä jaetaan kiusaamiskokemuksia ja vahvistetaan sitä, mitä kiusaaminen on heikentänyt. Ryhmät kokoontuvat 9-10 kertaa.

Yksilöohjausta tarjotaan koko Järvi-Suomen piirin alueella (Keski-Suomi, Etelä-Savo, Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala). Yksilöohjaus soveltuu niille, joille ryhmään osallistuminen ei ole maantieteellisten tai muiden haasteiden takia mahdollista. Yksilöohjaus voi toimia myös ponnahduslautana kohti vertaisryhmään osallistumista.

Tavoitteena on puuttua kiusaamisen aiheuttamiin haasteisiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja oppia hyväksymään kiusaaminen osana omaa menneisyyttä. Näin pyritään lieventämään kiusaamisen negatiivisia vaikutuksia ja niiden pitkittymistä.

Seuraavat Selviytyjät-vertaisryhmät käynnistyvät helmikuussa 2021 Kuopiossa ja Jyväskylässä. Ryhmiin haku on nyt auki, ota yhteyttä projektin työntekijöihin!

Yksilöohjausta tarjoamme 1-5 kertaa/nuori. Yksilöohjaukseen voi hakeutua milloin tahansa.

"Mulla on niin paljon parempi olo, kun sain purkaa kaikkee."

- Selviytyjät-ryhmään osallistunut nuori

"Tuossa ryhmässä tuli sellainen tunne, että oikeasti kuuluu johonkin porukkaan ja saa olla oma itsensä."

- Selviytyjät-ryhmään osallistunut nuori

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä projektin työntekijöihin!

Myös Nuortennetti sekä Lasten ja nuorten puhelin auttavat sinua, jos haluat jakaa kokemaasi! Kiusaamisesta saat lisätietoja täältä.

Katso nuorten tekemä video kiusaamisesta:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Sivun yläreunan kuva: Anni Salenius