Selviydytään kiusaamisesta

Onko sinua kiusattu, tai onko kaverisi joutunut kiusaamisen kohteeksi? Ovatko ikävät kokemukset jääneet painamaan mieltäsi? Tahtoisitko käsitellä kokemuksiasi saman kokeneiden kanssa turvallisessa ilmapiirissä?

Selviydytään kiusaamisesta on MLL:n Järvi-Suomen piirin projekti, joka keskittyy kiusaamisen jälkihuoltoon. Vertaistukea tarjotaan kiusaamista kokeneille nuorille ja heidän perheilleen Jyväskylässä ja Kuopiossa. Hanketta rahoittaa STEA.

Jaetaan kokemuksia

Selviydytään kiusaamisesta -projektissa noin 12−21-vuotiaat nuoret pääsevät käsittelemään kiusaamiskokemuksiaan vertaistensa kanssa. Selviytyjät-ryhmissä jaetaan kokemuksia ja vahvistetaan taitoja, joiden avulla etsitään maailman parasta minää − Selviytyjää!

Tavoitteena on puuttua kiusaamisen aiheuttamiin haasteisiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja oppia hyväksymään kiusaaminen osana omaa menneisyyttä. Näin pyritään lieventämään kiusaamisen negatiivisia vaikutuksia ja niiden pitkittymistä.

Uudet ryhmät alkavat syksyisin ja keväisin. Ryhmät kokoontuvat 8−10 kertaa. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä projektin työntekijöihin!

Myös Nuortennetti sekä Lasten ja nuorten puhelin auttavat sinua, jos haluat jakaa kokemaasi! Kiusaamisesta pääset lukemaan täältä.

Katso nuorten tekemä video kiusaamisesta:

Selviydytään kiusaamisesta Facebookissa:

Sivun yläreunan kuva: Fredriikka Pietilä