Selviydytään kiusaamisesta

  • Onko sinua kiusattu?
  • Vaikuttavatko kiusaamiskokemukset mielialaasi, itsetuntoosi tai sosiaalisiin suhteisiisi?
  • Tahtoisitko käsitellä kokemuksiasi joko yksilöohjauksen avulla tai saman kokeneiden kanssa turvallisessa ryhmässä?

Vertaisryhmät

Selviytyjät-vertaisryhmiä järjestetään kiusaamista kokeneille noin 12-21-vuotiaille nuorille Jyväskylässä ja Kuopiossa. Ryhmissä jaetaan kiusaamiskokemuksia ja vahvistetaan sitä, mitä kiusaaminen on heikentänyt. Ryhmät kokoontuvat 9-10 kertaa ja uudet ryhmät käynnistyvät aina keväisin ja syksyisin.

Yksilöohjaus

Yksilöohjauksessa käsitellään kiusaamiskokemuksia yksilötapaamisissa projektin työntekijän kanssa. Yksilöohjausta tarjotaan koko Järvi-Suomen piirin alueella (Keski-Suomi, Etelä-Savo, Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala) livenä tai etänä. Yksilöohjaus soveltuu heille, joille ryhmään osallistuminen ei ole sijainnin tai muiden haasteiden takia mahdollista. Yksilöohjauksessa voi käydä myös ennen ryhmään siirtymistä.

Verkkovertaisryhmät

Keväällä 2021 käynnistyvät verkossa toimivat vertaisryhmät kiusaamista kokeneille n. 12-21-vuotiaille nuorille yhteistyössä MLL:n Nuortennetin kanssa. Verkkovertaisryhmään voit osallistua miltä alueelta tahansa.

Kevään 2021 Selviytyjät-vertaisryhmät Kuopiossa ja Jyväskylässä ovat käynnissä. Tällä hetkellä voit hakeutua verkkoryhmään tai yksilöohjaukseen. Seuraavat liveryhmät alkavat syksyllä 2021.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä projektin työntekijöihin:

Jenny Saksola (Jyväskylä): 050 341 6945, jenny.saksola(a)mll.fi

Sanni Vaskinen (Kuopio): 050 352 8980, sanni.vaskinen(a)mll.fi

"Mulla on niin paljon parempi olo, kun sain purkaa kaikkee."

- Selviytyjät-ryhmään osallistunut nuori

"Tuossa ryhmässä tuli sellainen tunne, että oikeasti kuuluu johonkin porukkaan ja saa olla oma itsensä."

- Selviytyjät-ryhmään osallistunut nuori

Myös Nuortennetti sekä Lasten ja nuorten puhelin auttavat sinua, jos haluat jakaa kokemaasi! Kiusaamisesta saat lisätietoja täältä.

Katso nuorten tekemä video kiusaamisesta:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Sivun yläreunan kuva: Anni Salenius