Tilaa hoitaja

Vanhempi ja pieni lapsi makoilemassa matolla ja lukemassa kirjaa.

MLL:n kautta saa apua arkeen lasten kanssa kaikkina vuorokaudenaikoina sekä viikonloppuisin. Perhe voi käyttää MLL:n hoitajaa omien tarpeiden mukaan esimerkiksi työkiireiden ja opiskelun vuoksi tai kun vanhempi haluaa hetken hengähtää. Osa hoitajistamme hoitaa myös sairaita lapsia sekä erityistarpeisia lapsia. MLL on kouluttanut tai perehdyttänyt kaikki hoitajat tehtäväänsä. 

MLL:n Järvi-Suomen piirin lastenhoitovälitys on suljettuna 1.7.-2.8.2024 välisen ajan. Välityksen ollessa suljettuna perhe voi etsiä itse hoitajan elastenhoito.fi sivuston kautta.

Voit tilata hoitajan soittamalla hoitajavälityksen puhelinpalvelu 050 382 1891 tiistaina, keskiviikkona ja torstaina klo 7–12 tai voi tehdä tilauksen elastenhoito.fi kaikkina vuorokauden aikoina. Elastenhoito.fi perhe voi jättää tilauksen välityksen hoidettavaksi tai hakea itse alueensa vapaita hoitajia. Tämä mahdollistaa hoitajan löytymisen myös iltaisin ja viikonloppuisin, kun hoitajavälitys on suljettu.

Yhdellä hoitajalla voi olla hoidettavana enintään neljä (4) lasta. Työaikaan sisältyy myös tutustuminen alkuun sekä vanhempien kotiinpaluun yhteydessä käyty keskustelu ja palkanmaksu. Näihin on tärkeää varata riittävästi aikaa. Kello 23 jälkeen päättyvässä hoidossa perheen tulee huolehtia hoitajan turvallisesta kotimatkasta joko tarjoamalla autokyydin tai kustantamalla taksin. Hoitajan palkka on 10 € tunnilta ja pyhäpäivinä 20 €/tunti.

Tilapäistä lastenhoitoapua tarjotaan MLL:n Järvi-Suomen piirin alueella seuraavissa kunnissa:

  • Keski-Suomi: Jyväskylä, Jämsä, Karstula, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski
  • Etelä-Savo:  Mikkeli, Puumala
  • Pohjois-Savo: Iisalmi, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Pielavesi, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Varkaus, Vieremä

Näin tilaat hoitajan elastenhoito palvelusta:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Näin tilaat hoitajan lastenhoitovälityksestä:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MLL:n piirit rekrytoivat, välittävät, kouluttavat ja ohjaavat hoitajia. Hoitajat ovat käyneet MLL:n järjestämän kurssin tai sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset ja viimeisen vaiheen opiskelijat käyvät MLL:n järjestämän perehdytyksen.  Hoitajat ovat iältään 16–75-vuotiaita ja kaikki hoitajat haastatellaan sekä heiltä tarkistetaan rikosrekisteriote. Kaikki MLL:n hoitajat löytyvät elastenhoito.fi varausjärjestelmästä.

Hoitajat huolehtivat lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtyvyydestä vanhempien ohjeiden mukaan. Hoitajilla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa sekä ammattivastuuvakuutus, joka korvaa hoitajan mahdollisesti aiheuttaman vahingon.

Tilaus tehdään vasta, kun hoidon tarve on varma. Emme valitettavasti voi ottaa vastaan alustavia tilauksia. Tilaus muuttuu sitovaksi ilmoituspäivänä klo 00.00, minkä jälkeen tilausta ei voi enää perua. Kun tilaat hoitajan ensimmäistä kertaa, rekisteröidy lastenhoitoavun käyttäjäksi. Rekisteröityminen ja järjestelmän käyttö on ilmaista.