Lastenhoito

MLL tarjoaa tilapäistä ja lyhytaikaista lastenhoitoapua kaikkina vuorokauden aikoina.

Hoitajat ovat MLL:n lastenhoitokurssin suorittaneita, 16 vuotta täyttäneitä henkilöitä tai sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattilaisia tai opiskelijoita. Hoitajat haastatellaan ja perehdytetään tehtävään. MLL huolehtii myös hoitajien jatkokoulutuksesta, valvonnasta ja ohjauksesta. Kaikilta hoitajilta selvitetään rikostausta ennen työn aloittamista.

Hoitaja huolehtii lapsen turvallisuudesta ja viihtymisestä vanhempien ohjeiden mukaan. Hoitajalla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.

HUOM. MLL:n lastenhoitotoiminta palvelee myös koronaviruksen aiheuttamissa poikkeusoloissa. Palvelua ei kuitenkaan voi käyttää, jos perheessä on koronaoireita tai perhe on karanteenissa. Myös hoitajien on oltava täysin terveitä perheeseen mennessään.

MLL:n lastenhoitokurssi

Seuraava lastenhoitokurssi alkaa syksyllä 2022.

Lastenhoitokurssi soveltuu lastenhoidosta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille yli 16-vuotiaille. Kurssipäivät on kesäkuun aikana kaksi kertaa viikossa.

Kurssin jälkeen sinulla on mahdollisuus tulla mukaan MLL:n Järvi-Suomen piirin lastenhoitotoimintaan tekemään arvokasta ja merkityksellistä lastenhoitotyötä perheissä.

Lisätietoja lastenhoitotoiminnan koordinaattorilta merja.pitkanen@mll.fi