Elina

ELINA AHONEN

"Olen Elina Ahonen ja opiskelen kolmatta vuotta yleis- ja aikuiskasvatustiedettä Jyväskylän yliopistossa. Vapaa-ajallani tykkään matkustella, leipoa niin makeita kuin suolaisia herkkuja, neuloa, valokuvata, kirjoittaa päiväkirjaa ja lukea."

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja?

"Ryhdyin MLL:n hoitajaksi vuonna 2011 ollessani lukion ensimmäisellä luokalla. Kävin lastenhoitokurssin, joka oli hyvä ja tiivis koulutuspaketti ennen hoitokeikoille lähtemistä."

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

"Hoitajana toimiminen on erilaista, innostavaa ja elämää rikastavaa työtä. Hoitoaikojen sopiminen perheiden kanssa on helppoa. Jos tulee ongelmia, MLL:ltä saa aina tukea. Koen ylpeyttä, kun saan toimia MLL:n hoitajana."

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimimisessa?

"Lasten ja perheiden kohtaaminen! On ihana kuulla perheiltä, että lapset ovat kyselleet, milloin olen taas tulossa heille. Parasta on myös nähdä ilo ja innostus lasten silmissä, kun puuhaamme ja leikimme yhdessä. Myös vanhempien sanat ja eleet lämmittävät mieltä - oman pienen avun antaminen voi olla perheelle iso asia."

Mitä teet hoitolastesi kanssa?

"Lasten kanssa mennään perheen toiveiden mukaan. Leikimme, leivomme, ulkoilemme ja teemme muita mukavia asioita kaikessa rauhassa."

Mikä lastenhoitotyössä on mielestäsi tärkeintä?

"Se, että olen työssäni läsnä. On myös tärkeää, että perhe voi luottaa minuun. Haluan pitää kiinni sovituista asioista ja pitää yhteyttä perheeseen."

Terveiseni MLL:n hoitajaksi haluaville:

"Rohkeasti mukaan lastenhoitokurssille! Ei tarvitse olla syvällistä kokemusta lastenhoidosta - joka hoitokerralla oppii uutta."

Terveiseni perheille:

"Me MLL:n hoitajat olemme valmiita auttamaan teitä erilaisissa tilanteissa. Hoitajan voi tilata helposti netin tai puhelinpalvelun kautta. Hoitajat ovat luotettavia ja haluavat lapsille ja perheille parasta!"

Hoitajan voi tilata joko osoitteessa www.elastenhoito.fi tai puhelimitse arkisin klo 7−12 numerossa 050 3821 891.

Lisätietoja koordinaattori Merja Pitkäseltä: 050 382 1891, merja.pitkanen@mll.fi