Lea

"Olen Lea Laine Mikkelistä. Olen tehnyt työuran sairaalan lastenosastolla, päiväkodissa ja musiikin parissa. Luen mielelläni, teen käsitöitä ja pelaan lentopalloa."

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja?

"Uran päättymisen jälkeen ajattelin, että tekisin mielelläni vielä jotain, mikä auttaa ihmisiä. Olen aina pitänyt lasten kanssa touhuamisesta, joten ajattelin, että lastenhoito voisi olla minun juttuni. Otin yhteyttä MLL:ään, ja väylä aukeni koulutuksen jälkeen."

Millaista on olla MLL:n hoitaja?

"Todella antoisaa! Työ on antanut minulle paljon iloa. Erilaisiin perheisiin ja kulttuureihin tutustuminen on rikastanut elämääni. On palkitsevaa, kun samaan perheeseen kutsutaan uudestaan ja lapset odottavat minua."

Mikä on parasta MLL:n hoitajana toimimisessa?

"MLL:n hoitajana on hyvä olla, kun saa ison ja luotettavan järjestön taustatuen. Tarjolla on apua, koulutusta ja virkistystä. Myös perheet luottavat MLL:ään. Toisten hoitajien tapaaminen ja vertaistuen saaminen auttavat jaksamaan ja käsittelemään työssä vastaan tulleita asioita."

Mitä teet hoitolastesi kanssa?

"Otan huomioon perheen tavat ja toiveet. Leikimme, luemme ja askartelemme lasten toiveiden ja ikätason mukaisesti. Joskus leivomme yhdessä ja ulkoilemme."

Mikä lastenhoitotyössä on mielestäsi tärkeintä?

"Tärkeintä on ehdoton luottamus ja turvallisuus. Vanhempien pitää voida jättää lapsensa hoitajan hoiviin turvallisin mielin. Perheen kuunteleminen ja kunnioittaminen ovat keskiössä."

Terveiseni MLL:n hoitajaksi haluaville:

"Jos lastenhoito kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä MLL:ään!"

Terveiseni perheille:

"MLL:n hoitajista voit saada pitkäaikaisen ja luotettavan tuen perheellesi!"

Hoitajan voi tilata joko osoitteessa www.elastenhoito.fi tai puhelimitse arkisin klo 7−12 numerossa 050 3821 891.

Lisätietoja koordinaattori Merja Pitkäseltä: 050 382 1891, merja.pitkanen@mll.fi