Selviydytään kiusaamisesta

Selviydytään kiusaamisesta on MLL:n Järvi-Suomen piirin projekti, joka tarjoaa tukea kiusaamista kokeneille nuorille ja heidän perheilleen. Projektia rahoittaa STEA.

Tiedetään, että kiusaamisella voi olla monia pitkäaikaisia seurauksia. Jos tukea ei saa, käsittelemätön kokemus saattaa vaikuttaa pitkälle nuoren elämään. Projektin tavoitteena on puuttua kiusaamisen aiheuttamiin haasteisiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Vertaisryhmiä ja yksilöohjausta

Selviytyjät-vertaisryhmiä järjestetään kiusaamista kokeneille noin 12-21-vuotiaille nuorille Jyväskylässä ja Kuopiossa. Ryhmissä jaetaan kiusaamiskokemuksia ja vahvistetaan sitä, mitä kiusaaminen on heikentänyt. Ryhmät kokoontuvat 9-10 kertaa ja uudet ryhmät käynnistyvät aina keväisin ja syksyisin.

Järjestämme myös yksilöohjausta niille nuorille, jotka eivät esim. sosiaalisista tai maantieteellisistä syistä voi osallistua ryhmätoimintaan. Yksilöohjaukseen voi hakeutua koko MLL:n Järvi-Suomen piirin alueelta (Keski-Suomi, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala). Ohjausta tarjotaan 1-5 krt/nuori.

Kiusaaminen ei kosketa vain nuorta, vaan se vaikuttaa koko perheen elämään. Tämän vuoksi projekti tarjoaa tukea myös kiusaamista kokeneen nuoren perheelle mm. vanhempien vertaisryhmien muodossa.

Jos Sinun lapsesi voisi hyötyä tuestamme tai haluat tietää lisää toiminnastamme, ota yhteyttä projektin työntekijöihin tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.

Verkkovertaisryhmät

Keväällä 2021 käynnistyvät verkossa toimivat vertaisryhmät kiusaamista kokeneille noin 12-21-vuotiaille nuorille yhteistyössä MLL:n Nuortennetin kanssa. Verkkovertaisryhmään voi osallistua miltä alueelta tahansa.

Syksyn 2021 vertaisryhmiin haku on auki, ota yhteyttä projektin työntekijöihin ryhmään hakeutumiseksi.

Tällä hetkellä voit ilmoittautua mukaan seuraaviin ryhmiin:

• Jyväskylässä keskiviikkoisin 27.10-15.12. klo 17.30-19 - ryhmään mahtuu vielä!
  • Verkkoryhmä torstaisin 4.11. alkaen klo 17-18.30

Yksilöohjaukseen voi hakeutua milloin vain ottamalla yhteyttä projektin työntekijöihin.

Voit olla yhteydessä suoraan projektin työntekijöihin tai jättää  yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella:

Jenny Saksola (Jyväskylä): 050 341 6945, jenny.saksola(a)mll.fi

Sanni Vaskinen (Kuopio): 050 352 8980, sanni.vaskinen(a)mll.fi

"Ryhmään osallistuminen oli alkusysäys siihen, että uskalsi lähteä jonnekin. Nykyään on helpompi puhua tuntemattomille."

- Selviytyjät-ryhmään osallistunut nuori

"Nuori muuttui avoimemmaksi, nauravaksi ja iloiseksi ihmiseksi aikaisemman sulkeutuneisuuden sijaan."

- Selviytyjät-ryhmään osallistuneen nuoren vanhempi

Lue kiusaamisesta lisää MLL:n Vanhempainnetistä!

Et ole yksin huolesi kanssa! MLL:n auttavan puhelimen päivystäjät odottavat yhteydenottoasi:

Vanhempainpuhelin

Lasten ja nuorten puhelin