Selviydytään kiusaamisesta

Selviydytään kiusaamisesta on MLL:n Järvi-Suomen piirin projekti, joka tarjoaa tukea kiusaamista kokeneille nuorille ja heidän perheilleen. Projektia rahoittaa STEA.

Tiedetään, että kiusaamisella voi olla monia pitkäaikaisia seurauksia. Jos tukea ei saa, käsittelemätön kokemus saattaa vaikuttaa pitkälle nuoren elämään. Projektin tavoitteena on puuttua kiusaamisen aiheuttamiin haasteisiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Vertaisryhmiä ja yksilöohjausta

Selviytyjät-vertaisryhmiä järjestetään kiusaamista kokeneille noin 12-21-vuotiaille nuorille Jyväskylässä, Kuopiossa ja Joensuussa. Ryhmissä jaetaan kiusaamiskokemuksia ja vahvistetaan sitä, mitä kiusaaminen on heikentänyt. Ryhmät kokoontuvat 9-10 kertaa ja uudet ryhmät käynnistyvät aina keväisin ja syksyisin.

Järjestämme myös yksilöohjausta niille nuorille, jotka eivät esim. sosiaalisista tai maantieteellisistä syistä voi osallistua ryhmätoimintaan. Yksilöohjaukseen voi hakeutua koko MLL:n Järvi-Suomen piirin alueelta (Keski-Suomi, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala) ja se järjestetään joko kasvokkain tai etäyhteydellä . Ohjausta tarjotaan 1-5 krt/nuori. 

Kiusaaminen ei kosketa vain nuorta, vaan se vaikuttaa koko perheen elämään. Tämän vuoksi projekti tarjoaa tukea myös kiusaamista kokeneen nuoren perheelle mm. vanhempien vertaisryhmien muodossa.

Jos Sinun lapsesi voisi hyötyä tuestamme tai haluat tietää lisää toiminnastamme, ota yhteyttä projektin työntekijöihin tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella. 

Verkkovertaisryhmät

Selviytyjät-ryhmiä järjestetään myös verkkoryhminä, joihin voi osallistua mistäpäin Suomea vain. Verkkoryhmät järjestetään yhteistyössä MLL:n Nuortennetin kanssa. 

Syksyn 2022 Selviytyjät-ryhmät ovat käynnissä Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa ja etänä. 

Kevään 2023 mahdollisista ryhmistä tiedotamme joulukuussa.

Yksilöohjaukseen voi hakeutua milloin vain ottamalla yhteyttä projektin työntekijöihin.

Voit olla yhteydessä suoraan projektin työntekijöihin tai jättää  yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella:

Jenny Saksola (Jyväskylä): 050 341 6945, jenny.saksola(a)mll.fi

Sanni Vaskinen (Kuopio): 050 352 8980, sanni.vaskinen(a)mll.fi

Janika Hyvönen (Joensuu): 050 561 3201
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠janika.hyvonen(a)mll.fi

"Ryhmään osallistuminen oli alkusysäys siihen, että uskalsi lähteä jonnekin. Nykyään on helpompi puhua tuntemattomille."

- Selviytyjät-ryhmään osallistunut nuori

"Nuori muuttui avoimemmaksi, nauravaksi ja iloiseksi ihmiseksi aikaisemman sulkeutuneisuuden sijaan."

- Selviytyjät-ryhmään osallistuneen nuoren vanhempi

Lue kiusaamisesta lisää MLL:n Vanhempainnetistä!

Et ole yksin huolesi kanssa! MLL:n auttavan puhelimen päivystäjät odottavat yhteydenottoasi:

Vanhempainpuhelin

Lasten ja nuorten puhelin

Sivun yläreunan kuva: Hugo Korhonen