Kaveritoiminta

Kaveritoiminta tukee 4–17-vuotiaiden lasten ja nuorten elämänhallintaa ja kaveritaitojen kehitystä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kaveritoiminta tuo lapsen tai nuoren elämään mielekästä tekemistä luotettavan aikuisen seurassa. Lapsi tai nuori saa aikuiselta kaipaamaansa aikaa ja yksilöllistä huomiota.

Lapsen tai nuoren ohjaa kaveritoimintaan usein oma opettaja tai lapsen vanhempi. Lapsi tai nuori saattaa kokea olonsa yksinäiseksi, koulu ei suju toivotulla tavalla tai vapaa-ajalla ei ole mieluisaa tekemistä. Kaverisuhteita on ehkä ollut vaikea muodostaa, eikä lähipiiristä löydy sopivanlaista aikuista juttuseuraa tai harrastuskaveria.

Toimintaan pääsemiseksi riittävät lapsen tai nuoren oma osallistumishalu ja vanhemman lupa – tuettavat eivät ole lastensuojelun piirissä. Kaveritoiminta voi toteutua kaveriparin tapaamisina, kaverikerhoissa ja -leireillä tai heppakaverisuhteena.

Kaveritoimintaa järjestetään MLL:n Järvi-Suomen piirin alueella seuraavissa kunnissa:

• Keski-Suomi: Hankasalmi, Jyväskylä, Jämsä, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski
  • Etelä-Savo: Mikkeli, Pieksämäki, Savonlinna
  • Pohjois-Savo: Kuopio, Siilinjärvi, Varkaus