Perhekummitoiminta

Perhekummit ovat MLL:n vapaaehtoisia, jotka toimivat lapsiperheiden tukena. Perhekummitoiminta on suunnattu monenlaisiin tarpeisiin: tukiverkostoa vailla oleville perheille, tuoreille ja nuorille vanhemmille, yksinäisille ja väsyneille äideille ja isille jne.

Toiminnan tarkoituksena on helpottaa perheiden arkea ja vahvistaa vanhemmuutta. Perhekummi ei ole lasten- tai kodinhoitaja, vaan hän auttaa perhettä juttelemalla ja käymällä esimerkiksi kaupassa tai ulkoilemassa perheen kanssa.

Perhekummin voi saada kunnan varhaisen tuen palveluiden kautta tai kyselemällä itse piiristä. Perhekummitoiminnassa mukana olevalla perheellä ei ole voimassa olevaa lastensuojelun asiakkuutta.

Lue Lapsemme-lehden juttu perhekummista!

”Pojat saivat varamummin ja leikkikaverin, äiti juttukaverin ja aikuista seuraa. Perhekummisuhde ei olisi voinut toimia paremmin.”

"Perhekummi on lapsille uusi aikuinen, joka huomioi heitä ja tekee vähän erilaisia juttuja. Hän on aikuinen, jonka kanssa voimme vaihtaa kuulumisia. Olemme voineet tehdä asioita, joita emme pystyisi tekemään ilman apua monen pienen lapsen kanssa."

"Perhekummi on odotettu vieras. Olemme vasta muuttaneet alueelle, on yksinäisyyden tunteita ja riittämättömyyden kokemuksia lapsiluvun kasvaessa."

Perhekummitoimintaa järjestetään MLL:n Järvi-Suomen piirin alueella seuraavissa kunnissa:

• Keski-Suomi: Hankasalmi, Jyväskylä, Jämsä, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Saarijärvi, Viitasaari, Äänekoski
  • Etelä-Savo: Mikkeli, Pieksämäki, Savonlinna
  • Pohjois-Savo: Kuopio, Siilinjärvi, Varkaus