Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Maahanmuuttajaäidit kokevat usein yksinäisyyttä, koska heidän läheisensä saattavat olla kaukana ja sosiaaliset verkostot voivat olla heikot. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan tavoitteena on edistää maahanmuuttajaäitien kotoutumista, kielen oppimista ja tunnetta siitä, että he ovat osa suomalaista yhteiskuntaa.

Arkista yhdessäoloa

Ystävät tapaavat toisiaan arkisessa ympäristössä joko lasten kanssa tai ilman. Aikaa voi viettää esimerkiksi jommankumman kotona, ulkoilemassa tai kirjastossa. Jokaiselle maahanmuuttajaäidille pyritään löytämään lähistöllä asuva ystävä, jonka kanssa äidillä on yhteisiä kiinnostuksen kohteita tai samantapainen elämäntilanne.

Välitämme naispuolisia ystäviä maahanmuuttajaäitien lisäksi maahan vastikään tulleille perheille. Toimintaan voi päästä mukaan esimerkiksi kunnan monikulttuuripalvelujen kautta tai ottamalla itse yhteyttä MLL:n Järvi-Suomen piiriin.

Lue Lapsemme-lehden juttu maahanmuuttajaäidistä ja hänen ystävästään!

"Tapasimme Kaisan kanssa yksi tai kaksi kertaa viikossa. Joskus menimme lasten kanssa leikkipuistoon, joskus istuimme kotona. Kaisa on todella avulias ja miellyttävä ihminen. Hän aina auttaa minua, jos minulla on ongelma. Hän auttaa minua kehittämään kieltäni ja korjaa minun virheitäni."

”Joskus hän sanoo minulle uuden sanan, ja joka kerta minä opin. Olin pitkän aikaa kotona, ei koulua, ei töitä. Kun puhuu kotona äidinkieltä, unohtaa suomen."

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa järjestetään MLL:n Järvi-Suomen piirin alueella seuraavissa kunnissa:

  • Keski-Suomi: Jyväskylä, Jämsä, Muurame, Äänekoski, Kyyjärvi
  • Etelä-Savo: Mikkeli, Juva, Kangasniemi, Pieksämäki, Savonlinna
  • Pohjois-Savo: Kuopio, Siilinjärvi, Varkaus
  • Pohjois-Karjala: Joensuu, Kontiolahti, Liperi