Hoitajat

Viihdytkö lasten kanssa ja viihtyvätkö lapset kanssasi? Oletko vastuuntuntoinen ja kiinnostunut ansaitsemaan mukavassa työssä?

MLL tarjoaa perheille tilapäistä ja lyhytaikaista lastenhoitoapua kaikkina vuorokauden aikoina. MLL:n hoitajat ovat 16−75 vuotiaita henkilöitä, jotka ovat suorittaneet MLL:n lastenhoitokurssin. Hoitajat haastatellaan, ja heiltä tarkistetaan rikosrekisteriote. Jos sinulla on jo kasvatus-, sosiaali- tai terveysalan tutkinto tai opiskelet jotakin kyseisistä aloista, voit päästä hoitajaksi käymällä haastattelussa ja lyhyessä perehdytyksessä.

Hoitaja huolehtii hoitolastensa turvallisuudesta ja viihtymisestä vanhempien ohjeiden mukaan. Hoitajalla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.

Perhe työnantajana

MLL:n välittämät hoitajat eivät ole työsuhteessa MLL:ään, sen piirijärjestöihin tai paikallisyhdistyksiin. Perhe tilaa palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työlainsäädännössä määrätyistä työnantajavelvoitteista. Hoitaja puolestaan vastaa työntekijän velvoitteista.

Hoitajan palkka on 10,00 euroa tunnilta (pyhäpäivinä 20,00 e/tunti). Matkakuluja maksetaan väh. 10 km:n yhdensuuntaisessa matkassa hoitajan kotoa perheen luokse 1 h:n palkka, 20 km:sta ylöspäin 2 h:n palkka normaalipalkan lisäksi.

MLL:n lastenhoitokurssi

Seuraava lastenhoitokurssi alkaa 6.2.2024

Lastenhoitokurssi soveltuu lastenhoidosta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille yli 16-vuotiaille. Kurssipäivät on kesäkuun aikana kaksi kertaa viikossa. 

Kurssin jälkeen sinulla on mahdollisuus tulla mukaan MLL:n Järvi-Suomen piirin lastenhoitotoimintaan tekemään arvokasta ja merkityksellistä lastenhoitotyötä perheissä.

Lisätietoja lastenhoitotoiminnan koordinaattorilta merja.pitkanen@mll.fi 

Lastenhoitoa tarjotaan MLL:n Järvi-Suomen piirin alueella seuraavissa kunnissa:

  • Keski-Suomi: Jyväskylä, Jämsä, Karstula, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Saarijärvi, Uurainen, Äänekoski, Viitasaari
  • Etelä-Savo:  Mikkeli, Pieksämäki, Puumala, Savonlinna, Kangasniemi, Juva
  • Pohjois-Savo: Iisalmi, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Pielavesi, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki Varkaus, Vieremä.