Kerhon ohjaaja

MLL:n paikallisyhdistykset ovat etenkin pienemmillä paikkakunnilla tärkeässä roolissa harrastustoiminnan järjestämisessä. Yhdistykset tarjoavat eri-ikäisille lapsille ja nuorille mm. musiikki-, liikunta- ja kuvataidekerhoja.

Vapaaehtoinen kerhon ohjaaja on ammattinsa tai harrastuneisuutensa kautta perehtynyt ohjaamansa kerhon sisältöihin. Kerhon vastuuohjaamisen lisäksi voit tehdä lyhytaikaista vapaaehtoistyötä toimimalla kerhon apuohjaajana. MLL:n kerhoissa lapset ovat ohjaajan ohella suunnittelemassa kerhotoimintaa. Lasten toiveita ja mielipiteitä kuullaan.

Terhokerhon ohjaaja

Terhokerhot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia kohtaamispaikkoja, joihin ovat tervetulleita niin lapset kuin eläkeläiset ja muut aikuiset viettämään kiireetöntä aikaa ja leikkimään yhdessä. Terhokerhoja järjestetään osassa Järvi-Suomen piirin yhdistyksiä. Terhokerhon tilana voi olla esimerkiksi koulu, kirjasto tai MLL:n perhekahvila.

Terhokerhoissa leikitään, pelataan, askarrellaan, retkeillään, luetaan, lauletaan tai ihan vain ollaan yhdessä. Tekemistä voi ideoida vapaasti! Leikki tekee hyvää kaikenikäisille, ja leikkiä voi lukuisilla tavoilla. Kun eri-ikäiset ihmiset kokoontuvat yhteen, pienet voivat oppia isoilta ja isot pieniltä ja voidaan keksiä uusia tapoja leikkiä ja pitää hauskaa!