Kylämummi/vaari

MLL:n kylämummit ja -vaarit ovat isovanhempi-ikäisiä vapaaehtoisia, jotka toimivat lasten kanssa mm. perhekahviloissa, päiväkodeissa, kerhoissa, kouluissa ja kirjastoissa. Monet tulevat mukaan, koska lasten kanssa on niin mukavaa!

Kylämummit ja -vaarit haluavat olla läsnä lasten arjessa ja antaa heille aikaansa. Osalla on omia lapsenlapsia, osalla ei. Moni haluaa siirtää omaa tietämystään ja osaamistaan seuraaville sukupolville ja mahdollistaa sukupolvien kohtaamisen myös niille perheille, joilla ei ole mahdollisuutta viettää aikaa biologisten isovanhempien kanssa.

Kylämummina tai -vaarina voit osallistua toimintaan oman elämäntilanteesi ja voimiesi mukaan. Voit itse päättää, kuinka aktiivisesti osallistut toimintaan ja mitä touhuat lasten kanssa. Kylämummeille ja -vaareille on tarjolla vertaistapaamisia, tukea ja ohjausta. Autamme sinua löytämään sopivan lapsiryhmän, jossa vierailla.

Lue Lapsemme-lehden juttu kylävaarista!

Jos olet kiinnostunut lukemisesta ja lasten lukemisen tukemisesta, saatat olla kiinnostunut myös lukumummi/vaari-toiminnasta!