Perhekahvilan ohjaaja

MLL:n Järvi-Suomen piirin paikallisyhdistykset ylläpitävät yli sataa perhekahvilaa. Perhekahvilassa vanhemmat tutustuvat samassa elämäntilanteessa oleviin aikuisiin ja lapset saavat leikkiseuraa toisista lapsista. Perhekahvila kokoontuu yleensä päiväsaikaan kerran viikossa, ja ohjaajana toimii vapaaehtoinen tai vapaaehtoisista koostuva perhekahvilatiimi.

Perhekahvilan ohjelma perustuu osallistujien toiveisiin ja tarpeisiin. Perhekahvilassa voi järjestää kirpputorin, asiantuntijatietoiskuja eri teemoista tai vaikkapa vauvahierontahetken. Ohjelma ei ole välttämätöntä, vaan pelkkä kahvittelu, rupattelu ja leppoisa yhdessäolo riittävät.

Pienikin apu tervetullutta

Voit osallistua perhekahvilatoimintaan paitsi vakituisena ohjaajana myös lyhytaikaisemmin olemalla läsnä ja tarjoamalla ylimääräisen sylin ja kuuntelevat korvat. Apu tarjoiluissa ja muissa järjestelyissä on aina tervetullutta. Voit myös ohjata laulu-, loru ja leikkihetken tai toimia kertaluontoisesti asiantuntijana tai keskustelun virittäjänä. Piirin työntekijät perehdyttävät ja kouluttavat perhekahviloiden ohjaajia ja järjestävät heille yhteisiä ideointitapaamisia.

Lue Lapsemme-lehden juttu perhekahvilan ohjaajasta!

Katso video MLL:n perhekahviloista: