Kaveritoiminta

Kaveritoiminta tarjoaa vapaaehtoiselle tilaisuuden osallistua lapsen tai nuoren elämään mukavan tekemisen merkeissä. Tapaamisia on pari kertaa kuukaudessa tai sen verran kuin sinulle parhaiten sopii. Voitte käydä yhdessä vaikkapa ulkoilemassa tai elokuvissa - tai mikä ikinä onkaan teidän oma juttunne!

Kaveritoiminta tukee 4–17-vuotiaiden lasten ja nuorten elämänhallintaa ja kaveritaitojen kehitystä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tuettava lapsi tai nuori on saattanut kokea olonsa yksinäiseksi, koulu ei suju toivotulla tavalla tai vapaa-ajalla ei ole mieluisaa tekemistä. Kaverisuhteita on ehkä ollut vaikea muodostaa, eikä lähipiiristä löydy sopivanlaista aikuista juttuseuraksi tai harrastuskaveriksi.

MLL:n aikuiskaverina saat antaa lapselle tai nuorelle hänen kaipaamaansa aikaa ja yksilöllistä huomiota. Erityistä osaamista ei vaadita – aito läsnäolo ja turvallinen seura riittävät.

Kaveriparitoiminnan lisäksi järjestämme kaverikerho- ja -leiritoimintaa, johon haemme ohjaajia. Voit myös toimia lapsen tai nuoren heppakaverina. Kerromme myös näistä mielellämme lisää!

"Parasta toiminnassa on se, että pystyn olemaan lapselle turvallinen ja luotettava aikuinen."

Kaveritoimintaa järjestetään MLL:n Järvi-Suomen piirin alueella seuraavissa kunnissa:

• Keski-Suomi: Jyväskylä, Jämsä, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski
  • Etelä-Savo: Mikkeli, Pieksämäki, Savonlinna
  • Pohjois-Savo: Kuopio, Siilinjärvi, Varkaus
  • Pohjois-Karjala: Joensuu, Kontiolahti, Liperi

Vaikka oma paikkakuntasi ei löytyisikään listauksesta, voit toki tiedustella uuden tukisuhteen aloitusmahdollisuuksista!

HUOM. Seuraava koulutus (sis. 3 krt) alkaa 16.2.2021! Lue lisää täältä