Kaveritoiminta

Kaveritoiminta tarjoaa vapaaehtoiselle tilaisuuden osallistua lapsen tai nuoren elämään mukavan tekemisen merkeissä. Kaveritoiminta voi toteutua kaveriparin tapaamisina, kaverikerhoissa ja -leireillä tai heppakaverisuhteena.

Kaveritoiminta tukee 4–17-vuotiaiden lasten ja nuorten elämänhallintaa ja kaveritaitojen kehitystä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tuettava lapsi tai nuori on saattanut kokea olonsa yksinäiseksi, koulu ei suju toivotulla tavalla tai vapaa-ajalla ei ole mieluisaa tekemistä. Kaverisuhteita on ehkä ollut vaikea muodostaa, eikä lähipiiristä löydy sopivanlaista aikuista juttuseuraa tai harrastuskaveria.

MLL:n aikuiskaverina saat antaa lapselle tai nuorelle hänen kaipaamaansa aikaa ja yksilöllistä huomiota. Erityistä osaamista ei vaadita – aito läsnäolo ja turvallinen seura riittävät.

Kaveritoimintaa järjestetään MLL:n Järvi-Suomen piirin alueella seuraavissa kunnissa:

• Keski-Suomi: Hankasalmi, Jyväskylä, Jämsä, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski
  • Etelä-Savo: Mikkeli, Pieksämäki, Savonlinna
  • Pohjois-Savo: Kuopio, Siilinjärvi, Varkaus
  • Pohjois-Karjala: Joensuu, Kontiolahti, Liperi

Vaikka oma paikkakuntasi ei löytyisikään listauksesta, voit toki tiedustella uuden tukisuhteen perustamismahdollisuuksista!