Kokemuksia kaveritoiminnasta

"Kävin eilen Toivon kanssa marketeilla pyörimässä ja Hesburgerissa syömässä euron juustoja. Tunnelma oli lämmin ja keveä.

Yhteinen matkamme on ollut täysin omaa luokkaansa. Tukisuhteemme on muuttunut pikkuhiljaa ihka oikeaksi ystävyydeksi.

On ollut mullistavaa seurata Toivon kasvamista näiden vuosien aikana. Pikkunassikasta on varttunut murrosiän myrskyissä seilaava teini, joka etsii omaa paikkaansa maailmassa. Koen suurta iloa, kun olen saanut olla hänen tukenaan ja opettaa elämässä tarvittavia taitoja.

Olen käynyt Toivon kanssa uimassa, elokuvissa ja kesäteatterissa. Olen mennyt väliin, kun Toivon kiusaajat ovat iskeneet. Olemme nauraneet kovaa ja välillä olleet ihan hiljaa. Olemme riidelleet ja sopineet. Olemme molemmat viisastuneet ja opettaneet toisiamme."

- Jouni, MLL:n vapaaehtoinen

"Olen Veeti, 11-vuotias poika Savonlinnasta. Löysin MLL:n kautta aikuiskaverin Samin, jonka kanssa voin touhuta miesten juttuja ihan kahdestaan. Sami on mulle tosi tärkeä, koska mun oma isä ei ole mukana mun elämässä.

Me käydään yhdessä uimassa, elokuvissa, pelaamassa sulkapalloa, ulkoiluttamassa Samin koiraa Hipsua ja paistamassa makkaraa. Sami on tosi kiva, mukava ja ihan paras!"

Veetin äiti kertoo:

"Olen ollut Veetin yksinhuoltaja lähes koko Veetin elämän ajan. Tukiverkostomme on hyvin pieni, minulla ei ole miesystävää ja oma isäni on kuollut. Veeti on kaivannut miehen seuraa, jota en ole pystynyt hänelle tarjoamaan.

Kun Sami tuli elämäämme, huomasin Veetissä pian uudenlaista itseluottamusta ja rohkeutta. He touhuavat miesten juttuja ja puhuvat miesten asioista.

Samille ei löydy kiitoksen sanoja. Hän on aivan mieletön tyyppi, jolla on suuri sydän. Olisipa tällaisia ihmisiä enemmän."

"Toimin 6-vuotiaan Akselin aikuiskaverina. Pelaamme yhdessä Pokemonia ja leikimme taisteluleikkejä. Parasta on nähdä pienen kaverin iloinen ilme ja tuntea olevansa odotettu vieras.

Viihdyn Akselin kanssa mainiosti, sillä meillä on aito ilo kaikessa tekemisessä. Mitä Akseli ikinä keksiikin, hän tekee sen täysillä. Akseli, oot ihan huippu heppu!"

- Josefiina, MLL:n vapaaehtoinen