Perhekummitoiminta

Haluaisitko antaa aikaasi alle kouluikäisen lapsen perheelle, joka kokee tarvitsevansa tukea, piristystä ja aikuista seuraa? Tahtoisitko jakaa perheen arkea juttelemalla ja käymällä yhdessä vaikkapa kaupassa tai ulkoilemassa?

Perhekummia hakevat lapsiperheet ovat tavallisia perheitä iloineen ja suruineen. Tukiverkostot saattavat olla vähäiset tai olemattomat, tai vanhemmat voivat kokea väsymystä, yksinäisyyttä tai avuttomuutta uudessa tai kuormittavassa elämäntilanteessa.

Perhekummina pääset helpottamaan perheen arkea ja tuottamaan iloa tuettavillesi. Erityistä osaamista ei tarvita – mukavaa yhteistä tekemistä löytyy tavallisista asioista! Tapaamisia on pari kertaa kuukaudessa tai sen verran kuin sinulle parhaiten sopii.

Lue tästä perhekummitoiminnassa mukana olevien kokemuksia!

Perhekummitoimintaa järjestetään MLL:n Järvi-Suomen piirin alueella seuraavissa kunnissa:

• Keski-Suomi: Jyväskylä, Jämsä, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Saarijärvi, Viitasaari, Äänekoski
  • Etelä-Savo: Mikkeli, Pieksämäki, Savonlinna
  • Pohjois-Savo: Kuopio, Siilinjärvi, Varkaus
  • Pohjois-Karjala: Joensuu, Kontiolahti, Liperi

Vaikka oma paikkakuntasi ei löytyisikään listauksesta, voit toki tiedustella uuden tukisuhteen aloitusmahdollisuuksista!