Kokemuksia perhekummitoiminnasta

"Ajatus vapaaehtoiseksi lähtemisestä kypsyi vähitellen, kun oman perheeni arjen pyöritys alkoi hellittää. Viikko-ohjelmani oli turhan aikuispainotteinen ja alkoi tuntua tylsältä. Toisaalta minulla oli vielä tuoreessa muistissa, millaista tukea olisin kaivannut pikkulapsiarkeen. Tuntui, että minulla olisi aikaa annettavaksi.

Ilmoittauduin MLL:n perhekummiksi ja sain tutustua vauvaperheeseen, jonka isovanhemmat ja muut sukulaiset asuvat eri paikkakunnilla ja jolta puuttuu tukiverkosto.

Perhekummina olen käynyt perheen kanssa muun muassa vaunulenkeillä, lounaalla ja perhekahvilassa.

Perheen kuopus on jo hyväksynyt minut tutuksi tädiksi, jonka syliin uskaltaa tulla. Hän on niin energistä ja virkistävää seuraa, etten meinaa malttaa odottaa seuraavaa tapaamista!"

- Eeva, MLL:n vapaaehtoinen

"Olemme nelihenkinen perhe, johon kuuluvat 1- ja 3-vuotiaat lapset. Perhekummimme Marja on aivan ihana tyyppi. Lapset rakastavat Marjaa! Marja touhuaa lasten kanssa, ja välillä juttelemme aikuisten kesken. 

Perhekummitoiminta on tuonut elämäämme yhden turvallisen aikuisen lisää. Meillä ei ole juurikaan tukiverkkoa. Me kaikki odotamme Marjan käyntiä kovasti.

Viimeksi kun Marja kävi meillä, tyttö kysyi seuraavana päivänä, tuleeko Marja tänäänkin leikkimään. Kun Marja tulee meille, molemmat lapset juoksevat suoraan hänen syliinsä. 

Haluan kiittää Marjaa sydämeni pohjasta! Marja tekee vapaaehtoistyötä suurella sydämellä."

- Henna, perheenäiti