Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Haluatko tutustua maahanmuuttajaäitiin, oppia uudesta kulttuurista ja toimia tärkeänä linkkinä uuden ystäväsi kotoutumisessa? Jos vastasit myöntävästi ja olet täysi-ikäinen, suomea puhuva nainen, sinusta voisi hyvin tulla MLL:n kouluttama maahanmuuttajaäidin ystävä!

Maahanmuuttajaäidit kokevat usein yksinäisyyttä, koska heidän läheisensä saattavat olla kaukana ja sosiaaliset verkostot saattavat olla heikot. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan tavoitteena on edistää ulkomailta tulleiden äitien kielen oppimista ja tunnetta siitä, että he ovat osa suomalaista yhteiskuntaa.

Arkista yhdessäoloa

Ystävät tapaavat toisiaan arkisissa merkeissä joko lasten kanssa tai ilman. Voitte viettää aikaa esimerkiksi jommankumman kotona, puistossa, kaupassa tai kirjastossa. Tapaamisia on pari kertaa kuukaudessa tai sen verran kuin sinulle parhaiten sopii.

Koulutamme ystäviä maahanmuuttajaäitien lisäksi maahanmuuttajaperheille. Perheen ystävänä pääset auttamaan useampaa henkilöä löytämään paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa!

Lue Lapsemme-lehden juttu maahanmuuttajaäidistä ja hänen MLL-ystävästään!

"Tämä on ollut ihana juttu. Kun istun lattialla ja lapset rutistavat kaulasta, mietin, että tykkään tästä hommasta niin kovasti."

”Söimme hyvää ruokaa ja leivonnaisia, joita minä en ollut ennen maistanutkaan. Äiti käytti Googlen kääntäjää ja kertoi, että meillä on aito ilmapiiri, ja kyllä se minustakin siltä vaikutti. Heti ensimmäisellä kerralla meiltä löytyi yhteys, vaikka ei ollut yhteistä kieltä. Lapset olivat iloisia, ja leikimme yhdessä.”

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa järjestetään MLL:n Järvi-Suomen piirin alueella seuraavissa kunnissa:

• Keski-Suomi: Jyväskylä
  • Etelä-Savo: Mikkeli