Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Tahtoisitko tutustua lähistölläsi asuvaan maahanmuuttajaäitiin, oppia uudesta kulttuurista ja toimia tärkeänä linkkinä maahanmuuttajaäidin kotoutumisessa? Jos vastasit myöntävästi ja olet täysi-ikäinen, suomea puhuva nainen, sinusta voisi tulla MLL:n kouluttama maahanmuuttajaäidin ystävä!

Maahanmuuttajaäidit kokevat usein yksinäisyyttä, koska heidän läheisensä saattavat olla kaukana ja sosiaaliset verkostot voivat olla heikot. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan tavoitteena on edistää ulkomailta tulleiden äitien kielen oppimista ja tunnetta siitä, että he ovat osa suomalaista yhteiskuntaa.

Arkista yhdessäoloa

Ystävät tapaavat toisiaan mahdollisimman arkisissa ja luontevissa ympäristöissä joko lasten kanssa tai ilman. Aikaa voi viettää esimerkiksi jommankumman kotona tai ulkoilemassa tai käydä yhdessä kaupassa tai kirjastossa. Jokaiselle maahanmuuttajaäidille pyritään löytämään ystävä, joka asuu lähistöllä ja jonka kanssa äidillä on yhteisiä kiinnostuksen kohteita tai samantapainen elämäntilanne.

MLL kouluttaa ystäviä maahanmuuttajaäitien lisäksi maahanmuuttajaperheille. Perheen ystävänä pääset auttamaan useampaa henkilöä löytämään paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa!

Lue Lapsemme-lehden juttu maahanmuuttajaäidistä ja hänen MLL-ystävästään!

”Maria ilahtuu tosi paljon, kun menen sinne. Sitten me halaamme. Minulla on vahva tunne, että minua on oikeasti odotettu.” 

"Tämä on ollut ihana juttu. Kun istun lattialla ja lapset rutistavat kaulasta, mietin, että tykkään tästä hommasta niin kovasti."

”Söimme hyvää ruokaa ja leivonnaisia, joita minä en ollut ennen maistanutkaan. Äiti käytti Googlen kääntäjää ja kertoi, että meillä on aito ilmapiiri, ja kyllä se minustakin siltä vaikutti. Heti ensimmäisellä kerralla meiltä löytyi yhteys, vaikka ei ollut yhteistä kieltä. Lapset olivat iloisia, ja leikimme yhdessä.”

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa järjestetään MLL:n Järvi-Suomen piirin alueella seuraavissa kunnissa:

  • Keski-Suomi: Jyväskylä
  • Etelä-Savo: Mikkeli
  • Pohjois-Savo: Iisalmi, Kuopio, Varkaus
  • Pohjois-Karjala: Joensuu, Kontiolahti, Liperi

Vaikka oma paikkakuntasi ei löytyisikään listauksesta, voit toki tiedustella uuden tukisuhteen perustamismahdollisuuksista!