Lasten hoitajat

Viihdytkö lasten kanssa ja viihtyvätkö lapset kanssasi? Oletko vastuuntuntoinen ja kiinnostunut ansaitsemaan mukavassa työssä?

MLL tarjoaa perheille tilapäistä ja lyhytaikaista lastenhoitoapua kaikkina vuorokauden aikoina. MLL:n hoitajat ovat 16−75 vuotiaita henkilöitä, jotka ovat suorittaneet MLL:n lastenhoitokurssin. Hoitajat haastatellaan, ja heiltä tarkistetaan rikosrekisteriote. Jos sinulla on jo kasvatus-, sosiaali- tai terveysalan tutkinto tai opiskelet jotakin kyseisistä aloista, voit päästä hoitajaksi käymällä haastattelussa ja lyhyessä perehdytyksessä.

Hoitaja huolehtii hoitolastensa turvallisuudesta ja viihtymisestä vanhempien ohjeiden mukaan. Hoitajalla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.

Perhe työnantajana

MLL:n välittämät hoitajat eivät ole työsuhteessa MLL:ään, sen piirijärjestöihin tai paikallisyhdistyksiin. Perhe tilaa palvelun, toimii hoitajan työnantajana ja vastaa työlainsäädännössä määrätyistä työnantajavelvoitteista. Hoitaja puolestaan vastaa työntekijän velvoitteista.

Hoitajan palkka on 9 euroa tunnilta (pyhäpäivinä 18 e/tunti). Matkakuluja maksetaan väh. 10 km:n matkoissa (meno−paluu) 1 h:n palkka, 20 km:sta ylöspäin 2 h:n palkka normaalipalkan lisäksi.

Lastenhoitoa tarjotaan MLL:n Järvi-Suomen piirin alueella seuraavissa kunnissa:

• Keski-Suomi: Jyväskylä, Hankasalmi, Joutsa, Jämsä, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Uurainen, Äänekoski
  • Etelä-Savo:  Mikkeli, Pieksämäki, Savonlinna
  • Pohjois-Savo: Kuopio, Kiuruvesi, Iisalmi, Pielavesi, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Varkaus, Vieremä
  • Pohjois-Karjala: Joensuu, Kontiolahti, Liperi

Lue Länsi-Savon lehtijuttu MLL:n lastenhoidosta!