Perhekummit

Haluaisitko antaa aikaasi alle kouluikäisen lapsen perheelle, joka kokee tarvitsevansa tukea, piristystä ja aikuista seuraa? Tahtoisitko jakaa perheen arkea juttelemalla ja käymällä yhdessä vaikkapa kaupassa tai ulkoilemassa?

Perhekummia hakevat lapsiperheet ovat tavallisia perheitä iloineen ja suruineen. Tukiverkostot saattavat olla vähäiset tai olemattomat, tai vanhemmat voivat kokea väsymystä, yksinäisyyttä tai avuttomuutta uudessa tai kuormittavassa elämäntilanteessa.

Perhekummina pääset helpottamaan perheen arkea ja tuottamaan iloa tuettavillesi. Erityistä osaamista ei tarvita – mukavaa yhteistä tekemistä löytyy tavallisista asioista!

Lue Lapsemme-lehden juttu perhekummista!

”Omien lastenlasten kasvettua olin jo muutaman vuoden miettinyt, että olisi kiva olla mummi myös lapselle, jolla ei mummia syystä tai toisesta ole. Sitten yhtenä päivänä oli lehdessä MLL:n ilmoitus, joka oli kuin minulle tehty. Aloitan nyt perhekummina toisen perheeni kanssa.”

”Ryhdyin perhekummiksi vuorotteluvapaalla. Omat lapseni ovat jo teini-ikäisiä. On ollut hienoa saada tutustua erilaiseen perheeseen kuin omani on, se on lisännyt ymmärrystäni ja suvaitsevaisuuttani. Lasten ilo ja aitous sekä vähitellen vahvistuva luottamus on ollut ihanaa. Perhekummina oleminen on mielestäni osa sitä konkreettista perheiden tukemista, josta niin paljon puhutaan."

Perhekummitoimintaa järjestetään MLL:n Järvi-Suomen piirin alueella seuraavissa kunnissa:

• Keski-Suomi: Hankasalmi, Jyväskylä, Jämsä, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Saarijärvi, Viitasaari, Äänekoski
  • Etelä-Savo: Mikkeli, Pieksämäki, Savonlinna
  • Pohjois-Savo: Kuopio, Siilinjärvi, Varkaus